Zuhanykabin tisztítás – így takaríts meg plusz energiát

Zuhanykabin tisztítás – így takaríts meg plusz energiát

Otthoni, zuhanykabin tisztítása házilag vagy takarítás vendéglátó helyen? Bármelyik iránt is érdeklődsz, cikkünk segíteni fog abba, hogy a zuhanykabin tisztítása ne egy rémálom legyen!

Bár a boltokban sokféle termék (zuhanykabin tisztító spray, vízkőoldó, általános fürdőszoba tisztító) kapható, amivel a zuhanytálca takarítható, némelyiknek a hatásfoka nem túl jó vagy megmarhatja a zománcot.

Most eláruljuk, mi a zuhanykabint tisztításának leghatékonyabb módja, és azt is, hogyan old meg és kerüld el a makacs hajszálak okozta dugulást.

Adódik mindjárt kétféle megoldás, így Te is könnyen megtalálod, hogy melyik a testhez szabott számodra!

 1. Módszer: heti takarításhoz
 2. Módszer: napi takarításhoz

1.Módszer: Zuhanykabin tisztítása hetente

Az 1. módszer esetében ajánljuk a Brilliance vízkőoldó és tisztítószert, aminek előnye, hogy elég hetente egyszer használni, ezért az otthoni, hétköznapi takarításra kiváló.

A Brilliance vízkőoldó és egy átlagos zuhanykabin tisztító spray közötti fő különbség a hatásfok, ami a koncentráltságból ered. A Brilliance termékek töménységét te magad állíthatod be, mivel hígítás nélkül túl erős, így a nehezen oldható vízkővel is játszi könnyedtséggel bánik el.

Javasolt hígítási arány: 1:5.

Amennyiben nem megoldható a hígítás, akkor a felhasználásra kész 750 ml-es verzió lesz a barátod.

Ezzel a termékkel pikk-pakk a legmakacsabb vízkövet is le tudod majd szedni a felületről nagyon könnyedén.

Azonban itt nagyon fontos a bő vizes öblítés majd az üvegeknél a lehúzás (ablaklehúzóval) és a szárazra törlés szöszmentes ronggyal vagy papirtörlővel.

Brilliance Vízkőoldó és tisztítószer alkalmazása igen sokrétű, a zuhanykabin tisztításától a csaptelepek vízkőtelenítéséig a fugatisztításon át hatékonyan alkalmazható. Bátran használd fém, például réz, INOX, vas, alumínium felületeken is. Az INOX tisztítást itt írjuk le bővebben.

 

2. Módszer: Zuhanykabin napi tisztítása (hotel, motel, panzió, szálláshely)

A 2. módszerrel időt takaríthatsz meg, mivel a Fürdőszobai gyorstisztító habot nem kell öblíteni, ezért rengeteg víz takarítható meg. Ezért ideális szállodák, panziók számára, ahol a napi – 2 használat közötti – takarítás szükséges.

A Brilliance Fürdőszobai gyorstisztító hab éppen annyira erős, hogy a napi szinten keletkezett vízkövet eltávolítsa, viszont nem hagy homályos foltokat maga után.

A Brilliance Fürdőszobai Gyorstitszító Habot úgy kell használni, mint egy ablakmosót:

 1. Fújd a felületre
 2. Töröld át szöszmentes ronggyal vagy papírtörlővel

A Fürdőszobai gyorstisztító hab kizárólag napi használat esetén hatékony, viszont hosszú távon könnyűvé és gyorsá teszi a zuhanykabin tisztítását. Használatához a takarítóknak nem szükséges beállnia a zuhanyfülkébe és vízzel öblögetni, ezért a gyorstisztító hab használata rendkívül hatékony és gyors számukra.

További előnyei, hogy a Brilliance Fürdőszobai Gyorstisztító hab alkalmazható a zuhanykabin üvegfelületének a külső felületére is, hogy ne kelljen kívül pancsolni a vízzel továbbá, csaptelepek és egyéb fürdőszobai felületek tisztítására is kiváló napi alkalmazásban

Mivel csíkmentesen szárad, a tükröt is csillogó-villogóvá teszi.

Fürdőszoba takarítására összeállítottunk egy külön csomagot, melyet ide kattintva tekinthetsz meg.

zuhanykabin tisztítása

A fürdőszoba takarítás rémálma a dugulás

Nincs is annál rémesebb és undorítóbb, mint mikor bele kell nyúlni abba a trutymóba, ami a lefolyóban összegyűlik, nem is beszélve a vendégek kellemetlenségeiről, amiket a mai világban már könnyedén posztolhatnak és egy-két negatív véleményt nagyon nehéz már orvosolni.

Legjobb a bajt megelőzni, azaz heti rendszerességgel 1 dl-t beletölteni a lefolyókba, a Brilliance Duguláselhárítóból. Amennyiben már megtörtént a dugulás, akkor is segíteni fog a Brilliance Duguláselhárító. Közvetlen fizikai beavatkozás nélkül oldja ki a gócot a lefolyóból. Nem kell mást tenned, mint 2 dl-t a önteni a problémás helyre, kivárni a behatási időt, majd forró vízzel átmosni a rendszert.

Ha a fentiek szerint végzed a fürdőszoba, azon belül is a zuhanytálca tisztítását és odafigyelsz a dugulás megelőzésére, akkor:

 • Megszüntetheted vendégeid kellemetlenségeit a zuhanykabinba tett látogatásukkor.
 • Otthon sem fog elönteni a víz és könnyedén el fog folyni, aminek el kell.
 • Tehát nem kell drágán duguláselhárító szakembert hívni!

2 hozzászólás

 1. Tisztelt Brillance!

  Nagyon szeretem a fürdőszobai tisztítót, a zuhanykabinhoz csak ezt használom, egyetlen problémám, hogy a szórófejes flakonnak rossz a spricni része, rémálom mire befújom a zuhanyt, mert mindig beragad.
  Ha tudnának egy másik fújórészt küldeni nagyon megköszönném.
  Kimlei Mónika

  Válasz
  • Kedves Mónika, webáruházunkban külön rendelhető szórófej is. 🙂 Itt érhető el: https://tisztitoszer.hu/termek/brilliance-habosito-szorofej-0-75ml-es-flakonhoz/
   Következő rendelésében mindenképpen rendelje meg, hiszen a flakonok szórófejei el tudnak használódni, így érdemes lecserélni őket, ha már nem kényelmes a használatuk. Ne feledje 5000 forint feletti vásárlás esetén ingyen szállítunk. 🙂

   Válasz

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0