INOX felületek tisztítása

INOX felületek tisztítása

Nem csak szép, hanem tartós is, épp ezért egyre népszerűek a sütők, páraelszívók, hűtőszekrények és sok más konyhai eszköz esetében az INOX, azaz a rozsdamentes acél használata. Mivel az INOX-nál nem kell tartani a korróziótól, sokan úgy képzelik, hogy ez a felület mindig csillogóan szép, és elég áttörölgetni időnként. A valóság azonban az, hogy az INOX nagyon is problémás tud lenni, hiszen – ha nem megfelelően ápolod – minden szennyeződés, és ujjlenyomat meglátszik rajta.

Hogyan tisztítsd és ápold az INOX felületeket?

Három lépésen kell végigmenni, hogy egy újra akár a gyárból kijött felülettel találkozhassunk!

Melyek is ezek?

0. lépés – Üzemi zsíroldó szuperkoncentrátum 1:5 – ez egy opcionális lépés, akkor ajánlott alkalmazni ha erősen szennyezett a felület

1. lépés – Vízkőoldó és tisztítószer szuperkoncentrátum 1:5 – ahhoz hogy INOX felületünk hasonlítson egy újhoz, akkor semmiképpen se hagyjuk ki ezt a lépést!

2. lépés – Felületápoló és tisztítószer – sokkal hatékonyabb ipari felületek vagy üzemi konyhák tisztításánál VAGY Felületápoló krém INOX-ra – háztartásban ajánlott megoldás

Erősen szennyezett INOX felületek tisztítása

Néha megtörténhet – főképp a főzőlap esetén – hogy a felületre már nagyobb mennyiségű szennyeződés tapadt, sőt égett rá, ilyen esetekben pedig zsíroldó használatára van szükség. Ha szeretnél minél hamarabb, kapargatás és súrolás nélkül végezni, válaszd a Brilliance® Üzemi Zsíroldó Szuperkoncentrátumot, amit a többször, erősen odaégett szennyeződések eltávolítására fejlesztettük ki.

Zsíroldó használata INOX felületen

A szuperkoncentrátumot a használata előtt föl kell hígítani, a szennyeződés mértékétől függően 1:5–1:20 arányban, amihez használd a külön megvásárolható szórófejes hígítós flakont. Miután elkészítetted az oldatot, fújd rá a kezelni kívánt felületre és hagyd állni legalább 15 percet, majd törölgesd át. Ha ezzel végeztél, és eltávolítottad a zsírt/olajat, használd a Brilliance® Felületápoló krémet, hogy az INOX felület selymes fényű legyen!

Vízkőoldó és Tisztítószer kötelező használata INOX felületen

Az INOX felületek tísztítása során nélkülözhetetlen tisztítószer a Vízkőoldó és tisztítószer szuperkoncentrátum használata, mert a kifröccsent, kevésbé szennyezett felületeket csillogóvá és vízkőmentessé varázsolja. A hígítási arányokat mindenképpen tartsuk be, mert a Vízkőoldó és tisztítószer termékeink tömény változatban sérthetik a felületeket.

Brilliance® Felületápoló krém INOX-ra használata

Amennyiben mégis úgy látod, hogy a hűtőajtó, a főzőlap vagy éppen az elszívó felülete szennyezett és fénytelen, használd a Brilliance® Felületápoló krémet, amivel nagyon gyorsan fényessé és csillogóvá varázsolhatod az INOX felületeket. A felületápoló krém emellett ápolja is a rozsdamentes acélt, ennek köszönhetően az selyemfényű lesz, és az ujjlenyomatoknak is jobban ellenáll!

Nincs szükség hosszas előkészületekre, egyszerűen rázd fel a flakont, nyomj egy kis krémet a felültre, majd kend el rajta, és várj néhány percet. Ezt követően már nincs más dolgod, mint hogy letörölgesd!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kosár Tisztítószer törölve Vissza
  • Nincs termék a kosárban.
Product added successful