Műgyanta tisztítása

Műgyanta tisztítása

A műgyanta padló jelentősége nagyon nagy. Ma már egy modern raktárat nehezen lehet elképzelni műgyanta bevonat nélkül, de intézményekben, irodákban és lassan az otthonokban is elterjed. Nagy előnye, hogy időtálló, fuga azaz hézagmentes burkolat érhető el vele, így sokkal könnyebb a tisztántartása is… abban az esetben ha megfelelő eszközökkel és tisztítószerekkel állunk neki. Cikkünkben ezt boncolgatjuk.

A műgyanta padlóra használható tisztítószereink

Brilliance® Ipari tisztítószer

 1. Napi tisztítás: Az Ipari tisztítószerünk nagyon jól használható napi padozat tisztításra, akár 1:200-ban is, ipari padlótisztító géppel hatékonyan távolítja el a napi koszt.
 2. Heti nagytakarítás: Amennyiben a felület nagyon koszos, karcos és/vagy a targoncákkal és a békákkal kintről bejárnak így a felület nagy igénybevételnek van kitéve, érdemes hetente egyszer:
  • töményen szétkenni a felületen az Ipari tisztítószert, kefe vagy vízlehúzó segítségével,
  • hagyni fél órát hatni,
  • majd kefés géppel, szívófej használata nélkül átmenni rajta, ha szükséges akár kétszer is,
  • ezek után érdemes hígítani vízzel, azaz a tisztavíz tartályba tenni csapvizet és ezzel átmosni újra de ekkor már kapcsoljuk be a takarítógép szívófej egységét is.

Termék neve Ár
Brilliance® Ipari tisztítószer (nem habzó) csomagajánlat 2 957 Ft (2 328 Ft+áfa)
Brilliance Ipari tisztítószer (nem habzó) 1 l 2 323 Ft (1 829 Ft+áfa)
Brilliance Ipari tisztítószer (nem habzó) 20 l 39 473 Ft (31 081 Ft+áfa)
Ipari tisztítószer nem habzó hígító flakon szórófejjel 750ml (üres) 634 Ft (499 Ft+áfa)

Brilliance® Klóros tisztítószer szuperkoncentrátum

Amennyiben még világosabb felületet szeretnénk és a fertőtlenítés is szükséges lehet, abban az esetben és a nagy igénybevételnek kitett műgyanta burkolat színét már nem lehet visszanyerni, akkor kell használni a Brilliance Klóros tisztítószer Szuperkoncentrátumot.

 1. Napi tisztítás és fertőtlenítés: Az Klóros tisztítószerünk nagyon jól használható napi padozat tisztításra és fertőtlenítésre, akár 1:100-ban 30 perc hatásidővel vagy 1:50-ben 15 perc hatásidővel, ipari padlótisztító géppel hatékonyan távolítja el a napi szennyeződéseket.
  • A hatásidő miatt először csak a felületre kell felvinni a fertőtlenítőszert, de ne kapcsoljuk be a szívófej egységet,
  • a hatásidő leteltével, gyűjtsük össze a koszos vizet a felületről.
 2. Heti nagytakarítás: Amennyiben a felület nagy igénybevételnek van kitéve és szeretnénk kifehéríteni a felületet még a repedésekben is, akkor érdemes hetente egyszer:
  • töményen szétkenni a felületen az Klóros tisztítószert, kefe vagy vízlehúzó segítségével,
  • hagyni egy órát hatni,
  • majd kefés géppel, szívófej használata nélkül átmenni rajta, ha szükséges akár kétszer is,
  • ezek után érdemes hígítani vízzel, azaz a tisztavíz tartályba tenni csapvizet és ezzel átmosni újra de ekkor már kapcsoljuk be a takarítógép szívófej egységét is.

A felület visszanyeri eredeti színét, megszűnik az oly makacsnak tűnő elszürkülés.

Termék neve Ár
Brilliance Klóros tisztítószer szuperkoncentrátum 5l 8 945 Ft (7 043 Ft+áfa)
Brilliance Klóros tisztítószer szuperkoncentrátum 20l 31 045 Ft (24 445 Ft+áfa)
Brilliance Klóros tisztítószer szuperkoncentrátum 1l 1 798 Ft (1 416 Ft+áfa)

Targonca gumi és cipőcsíkok eltávolítása

Ez egy örök probléma olyan raktárakban, ahol fekete gumival szerelt targoncákat használnak. A fehér gumi igaz nem hagy nyomot, azonban drágább és hamarabb is kopik, így nem éri meg mindenhol használni.  Ahol a fehér targonca gumik népszerűek az az élelmiszer-, gyógyszer- és számítástechnikai ipar.

Ugyanígy nagy kihívást jelent a cipőcsíkokat egy tornaterem- vagy egy nagyforgalmú folyosóró padozatáról eltávolítani. Sok helyen be lehet tiltani az olyan lábbeliket, amik nyomot hagynak, de lássuk be azért ez mégsem olyan könnyű feladat, hiszen folyamatos és következetes intézkedéseket kíván meg és ez egy iskolában még lehetséges, de egy irodában már nem annyira.

Tehát ahol targonca- vagy cipőcsíkokkal küzd a takarító személyzet oda bátran ajánljuk a Brilliance® Speciális Zöld Oldószert, ennek hatásáról fotókat is mellékelünk ide. Ezeken a fotókon egy elhasznált, régi és porózus felületen teszteltünk, így a tisztítás még nehezebb feladatnak számít, de mint látható egy kis hatásidővel, kb 1-2 perc után, a targonca gumija által hagyott nyom eltávolíthatóvá vált, csak egy halvány folt maradt, amit az elkövetkező napi takarítások teljesen eltüntettek. Annyit érdemes tudni ennek a tisztításnak az összetettségéről, hogy a műgyanta padló és a gumi között molekuláris kapcsolat jön létre, ezért is ennyire nehéz eltávolítani a felületről. Itt egy olyan terméket kellett kifejleszteni, ami ezt a molekulásris kapcsolatot megszünteti, de nem bántja a felületet.

A Brilliance® Speciális Zöld Oldószer nem csak erre lesz nagyon jól használható tisztítószer, hanem ragasztó eltávolításra, gyanta oldásra is kiválóan alkalmas, olyan helyeken, ahol megelégelték a tűzveszélyes és büdös vegyszerek használatát. Szinte szagtalan és nem gyúlékony és ráadásul teljesen lebomló, zöld termékről van szó.

Jelenleg még nem kapható, de az érdeklődőket szívesen regisztráljuk, hogy mihamarabb tudjuk értesíteni, amikor termékünk elérhető már webáruházunkban!Nem található termék

Írta:
Nagy Antal

 

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0