Serpenyő aljának tisztítása és fertőtlenítése

Serpenyő aljának tisztítása és fertőtlenítése

A serpenyő aljának tisztán tartása nem egyszerű feladat. A vastag zsírréteg, a rátapad szennyeződések letakarítása időigényes és kellemetlen munkafolyamat. Az erős súrolás, fertőtlenítés károsíthatja a serpenyő anyagát, így hamar elhasználódik. Kíméletes, de mégis erős fertőtlenítő, zsíroldó hatású terméket ajánlunk figyelmedbe.

A serpenyő aljának tisztítása vendéglátóipari egységben

A serpenyő aljának tisztítására az alábbi előírás vonatkozik vendéglátóipari egységek, konyhák esetén.

9.1. “A mosogatás, tisztítás elvégzésének módját írásban rögzíteni kell. Az élelmiszer-forgalmazás során használatos gépek (szeletelő- és vágógépek, darálók), edények, eszközök (kimérőeszközök, adagolók, vágódeszkák, kések), tároló, bemutató, hűtő- és árukiadó pultok csak tiszta állapotban használhatók. Tisztításukat, fertőtlenítésüket e célra engedélyezett zsíroldó- és fertőtlenítőszer vagy zsíroldó és fertőtlenítő anyagot egyaránt tartalmazó szer alkalmazásával a szerre előírt használati utasítás szerint kell végezni, és a szermaradékot folyó vizes öblítéssel kell eltávolítani. Törölgetni tilos. A tisztítást végző személy munkája közben élelmiszert nem szolgálhat ki, a kiszolgálás előtt kezet kell mosnia.” – 90/2003. (VII. 30.) FVM-ESzCsM együttes rendelet, 9.1 pont

Serpenyő aljának tisztítása zsíroldóval

A serpenyők alján összegyűlt, többször odaégett szennyeződések eltávolítására fejlesztettük ki a Brilliance® Üzemi zsíroldó szuperkoncentrátumot, A szuperkoncentrátum egy hígítatlan szuper erős tisztítószer, melynek hatása egy fokkal magasabb, mint a koncentrátum esetében. A felhígított szuperkoncentrátum könnyen habosítható, ezáltal nem folyik le a tisztítandó felületről, így kivárhatjuk az ideális hatásidőt.

 

Előnyei

  • 1 literes szuperkoncentrátumot felhígítva nyolcszor tudod megtölteni a 750 ml-es hígítós flakont.
  • Akár 5 perc alatt ragyogóan tisztává tehető a serpenyő alját
  • Más termékekhez képest erősebben habzik és viszkózusabb (sűrűbb), ezáltal könnyebbé és gyorsabbá válik a szakszerű mosogatás

 

Használata

  • Könnyebb szennyeződésekre, koromra: 1:20–1:100 hígításban,
  • Nagyon makacs szennyeződéseknél: adott hígítási arányban de többszöri alkalommal,
  • Erősen odaégett szennyeződésekre: 1:5–1:20 hígításban használd!

 

Melyik kiszerelést válaszd? 

Ár-érték arányban a legjobb választás a Brilliance® Üzemi zsíroldó szuperkoncentrátum, hiszen a professzionális zsíroldó hígítása után a 750 ml-es flakonnal akár 307 Ft-ból kijön.

Serpenyő aljának tisztítása és fertőtlenítése

Üzemi konyhák, étkezdék számára készült fekete mosogatáshoz a Brilliance® Fertőtlenítős mosogatószer, amivel egy fázisban végezhető el a tisztítás és a fertőtlenítés is. A HACCP rendszeréhez illeszkedő mosogatószer erős zsíroldó hatású, ezért használata közben viselj gumikesztyűt!

Válogass további zsíroldó termékeink között:

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0