Mivel lehet tisztítani a textilbőr bútort?

Mivel lehet tisztítani a textilbőr bútort?

Korábban már írtunk arról, hogyan tisztítsuk ki az ülőgarnitúrát, hogy ne maradjon foltos. Alapvetően kétféle módon takaríthatjuk a koszos kanapét, kézzel és géppel, ám az, hogy milyen tisztítószert használjunk hozzá, az az anyagtól függ. Már megmutattuk, hogyan és mivel érdemes tisztítani a kárpit és bőr ülőgarnitúrákat, most pedig a textilbőr tisztításával kapcsolatban adunk tanácsot.

Textilbőr tisztítása lépésről lépésre

A textilbőr tisztításához a Brilliance® Felületápoló és tisztítószert ajánljuk, mely nem csak tisztítja, de ápolja is a bútort. Mielőtt belevágunk a textilbőr kanapé tisztításába, nagyon fontos, hogy csináljunk egy próbát egy nem látható helyen!Előfordulhat, hogy az anyag már elöregedett vagy valamilyen gyengébb, olcsóbb eljárással lett legyártva, akkor a tisztítás hatására elszíneződhet. Tehát ha úgy látjuk, a Brilliance® Felületápoló és tisztítószer teszi a dolgát és nem tesz kárt az anyagban, nyugodtan nekiállhatunk a teljes bútor takarításának.

Amennyiben foltos a kanapé tisztítsuk át az egészet, majd amennyiben a foltok nem tűntek el, csak akkor foglalkozzunk velük. Amikor a foltokat kezeltük egyesével, utána célszerű újból áttisztítani a felületet.
Ennek két oka van:

  1. Lehet, hogy a sima tisztítástól a foltok eltűnnek.
  2. Amennyiben a foltokkal kezdünk, esetleg még nagyobb foltokat képzünk.

Milyen lépéseken menjünk végig a textílbőr kanapé tisztítása során?

  1. Vigyük fel a felületre a Brilliance® Felületápoló és tisztítószert.
  2. Ha szivaccsal tisztítjuk a kanapét, semmiképpen se a dörzsis felét használjuk! A legjobb, ha egy puha anyagdarabot, rongyot vagy papírtörlőt használunk, ezzel bekenjük a felületet és várunk, amíg megszárad. 
  3. Miután megszáradt a tisztítószer, a textilbőrt fényesre töröljük.

felületápoló

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0