A mosószóda nem jó?

A mosószóda nem jó?

Nemrég egy kedves érdeklődő a következő kérdést tette fel: A mosószóda nem jó?

Jó a mosószóda, csak az a kérdés mire?

A mosószóda a mosóporokban a jobbikfajta töltőanyag. Némileg lágyítja a vizet és lúgossága folytán van tisztító hatása is, de közepesnek vagy rossznak mondanám. Önmagában nem hoz jó eredményt. Sajnos az Internet tele van sok sületlenséggel ezzel kapcsolatban, de hát manapság ilyen világot élünk.

A szódabikarbóna a másik kedvencem főleg, ha azt írják, hogy keverjük össze ecettel. E kettő anyag lesemlegesíti egymást bár szó se róla látványosan.

Ezen anyagokat azért kezdték el használni a háziasszonyok, mert nem bíznak a vegyiparban, hiszen az elmúlt 20-30 évben sokszor vásároltak már hatékonynak nem nevezhető silány tisztítószereket, még sokszor az agyonreklámozott termékek sem kivételek ez alól.

Érthető, hogy ezeknél jobb alternatíva lehet a mosószóda. A mai mosóporokat konyhasóval hígítják és a folyékony mosószerek sem tartalmaznak sokszor 1,5-3% hatóanyagot. Így nem meglepő, hogy a mosószóda ezek mellett kiválónak tűnhet. De nekem mosószódával mosni egy kicsit olyan, mintha visszacsúsznánk a feudalizmusba. Láttam már olyan mosógépet is, amihez nem kellett áram kézzel kellett működtetni.

Nem hiszem, hogy ez lenne a jövő. Inkább meg kell oldani az energiatermelést, zölddé tenni és a légkörből kivonni a szenet, ami szén-dioxid formájában található meg ott.

De visszatérve a mosószódára, hogy jó-e, hát igen a silány mosószerekhez képest még jó is lehet, de a BioBrill moszószer és öblítő egyben termékünkkel nem veszi fel a versenyt.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0