Miért ne használd épülethigiéniában és otthon a sósavat

Miért ne használd épülethigiéniában és otthon a sósavat

Sok tisztítószer és vízkőoldó termék tartalmazhat sósavat, hiszen nagyon gyorsan és hatékonyan mar.  Tudnunk kell, hogy nem csak a vízkövet hanem szinte mindent megmar, még akkor is, ha az szemmel nem látszik.

Például képes a csempét is megmarni, finoman porózussá téve a felületet. Ebben az esetben egyre több sósav szükséges a szennyeződések eltávolításához, ez pedig egy idő után azt eredményezi, hogy egyre jobban megmarja a felületet, amihez egyre több sósav szükségeltetik.

A sósav ellensége még a fémeknek is, a krómozott felületeket először térképesre marja majd szépen lassan megjelenik a rozsda is.

A fugával is oly könnyedén elbánik, hogy mire észbe kapunk a csempe úgy fog kinézni, mintha a burkolók még nem végeztek volna a csempézéssel.

Ezért nem ajánljuk a sósavat vizes helyiségek tisztítására. Igaz nagyon csábító, mert viszonylag olcsó és gyorsan hat, de az a pusztítás, amit maga után hagy… nagyon sokba fog kerülni és elég gyorsan.

Lehet sajnos látni olyan fürdőket, amiket nemrég újítottak fel de már a fuga hiányzik, a csaptelepek rozsdásodnak és itt ott vastagon áll a vízkő. Az ilyen helyeken tudhatjuk, hogy nem hozzáértő takarító személyzet tevékenykedik és nagyon sok milliós károkat képes okozni.

Régóta van egy megállapodásunk a viszonteladóinkkal, értékesítőinkkel, hogy olyan helyre, ahol az egész intézményt szétmaratták sósavval, emeljük kalapunkat és nem ajánlunk semmit, mert a végén minket fognak meggyanúsítani, és ráadásul az ilyen állapotban tartott helyíségeket már sajnos nem lehet tisztán tartani. Egy megoldás létezik ilyen esetben: hívni kell a felújító brigádot.

Sajnos ez alól nem lehetnek teljesen kivételek a magánlakások sem, mivel jelenleg is kapható a kiskereskedelmi forgalomban sósav tartalmú termék. Fontos elolvasni a címkét, nehogy pórul járjunk. Figyeljünk oda mert lehet, hogy az van az összetevők között, hogy hidrogén-klorid! Valójában ennek a vizes oldata a sósav. Ne tévesszen minket meg az sem, hogy esetleg “csak” <5% van megjelölve mennyiségként, ez ugyan úgy szétmar majd mindent, igaz kicsit lassabban.

A mi általunk javasolt termék a Brilliance Vízkőoldó és Tisztítószer (hígítós flakonban) 0,75 l.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product added successful
0