Hogyan lehet a mosógép penészesedését kezelni, megakadályozni?

Hogyan lehet a mosógép penészesedését kezelni, megakadályozni?

Több oldalról felmerült már a kérdés, hogyan lehet a mosógép penészesedését kezelni, megakadályozni. Mit érdemes használni?

Alapvetően a mosógép penészedni fog, bármilyen mosószerrel, öblítővel mosunk, hiszen ott elég magas a páratartalom, amit szeret a gomba. Ez a BioBrill-el is előfordul, nem a gép vagy a mosószer hibája. Ez egy természeti dolog, ahol magas a páratartalom, ott a penész elkezd fejlődni. Ami a legegyszerűbb és legkörnyezetbarátabb megoldás, az az ecet.

A 20%-os ipari ecetet (szerintem, amit élelmiszerbe rakni tilos) a mosógépbe önteni viszont jó dolog, mert ez egy tiszta kivonat. Az öblítő helyére kell önteni, a Biobrill-t pedig a mosószer részébe. Az ecetből egy-két kupakot kell hozzáadni a mosáshoz. Ettől nem lesz büdös a ruha, hanem minden olyan dolgot ki fog öblíteni, a ruhából és a mosógépből is, ami táptalaja lehet a penészgombának. Egy idő után teljesen megszünteti a penészt és folyamatos használat mellett fenn is tartja ezt.

A mosógép állapotától függően jó pár mosást igénybe vesz, mire megtisztul a gép. Nem kell gondolkodni rajta, rakni kell bele az ecetet, és egyszer csak megszűnik a penészesedés, ezáltal a ruhák foltosodása is. 

A Biobrill gyakorlatilag egy szappan, természetes anyag. Ha kimosom a ruhát, óhatatlanul szappanmaradványok maradnak a mosógépben, olyan részeken, amik nem láthatók (főleg az elöltöltősnél, a gumi és a dob mögött). Az ecet ezt ki fogja pucolni, mert kicsit savas ph-t csinál. Ha már fürtökben áll a penész, akkor viszont a Brilliance Penészölő-vel kell befújni, kell csinálni egy 60 fokos üres mosást, és teljesen ki fogja tisztítani a mosógépet. Az ecetes öblítéssel pedig karban lehet tartani. Öblítőt pedig nem kell (és nem is szabad) használni.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0