Az öblítők miért ártalmasak?

Az öblítők miért ártalmasak?


Interjú Nagy Antallal:

 

“Az öblítők azért ártalmasak, mert nagyon sok illatanyagot tartalmaznak. Általában az a nézet, hogy az öblítő feladata, hogy illatosítsa a ruhát. Na most az a helyzet, hogy az öblítőt alapvetően nem ezért fejlesztették ki. Három funkciója van, és közülük csak az egyik az, hogy illatosítja a ruhát. A másik kettő:

  • a vegyszer maradványokat semlegesítse
  • puhává tegye a szövetet.

Amikor régebben por mosóporral mostunk, sprődebb lett tőle a szövet, hiszen lúg és egyéb származékok maradtak benne. Erre találták ki az öblítőt. Na most azt gondolom, hogy ma már szinte egyáltalán nem indokolt a használata a jelenlegi mosószerekkel.

Az öblítő úgy működik, hogy egy kationos felületaktív anyag, gyakorlatilag beszívódik a szövet szálaiba. Ettől puhának érezzük. Azonban tartósan vegyszerrel itatjuk át ruháinkat, amik bennemaradnak miután végeztünk a mosással. Amennyiben a BioBrillel mosunk, ez nem történik meg, mivel gyakorlatilag nem marad vegyszermaradvány a szövetben.

A lényeg az, hogy gyakorlatilag felszívódik a szövet szálaira az öblítő anyaga. Ez egy ragacsos cucc, ami az öblítő adagoló nyílására is kirakódik. Tehát, amikor felszívódik a rostokban, akkor magával visz illatanyagot is. Az illatok pedig nagyon mérgezőek, ezek szintetikus anyagokból készülnek, és a szervezet nem ismeri fel, nem tud mit kezdeni velük, méregként kezeli őket, ha találkozik velük. Legtöbbjük élettani hatása pedig teljesen ismeretlen, aminek már ismerik a hatását, azok nagy részét be is tiltották. Tehát amikor öblítőt használsz a ruhádban ott vannak az illat molekulák is a szálakhoz kötve. Majd amikor ezt hordod napi 24 órában a bőrfelületed kb 80%-ékával érintkezik. Mivel nem nagyon szoktunk ruha nélkül létezni az életed 100%-ban egy vegyi köpeny van rajtad.

4000-féle olyan illat alapanyagból készült illatról beszélünk, amikről nem tudják, hogy mi a hatásuk. Ma jelenleg nem tudják, hogy mi a hatása a szintetikus illatoknak. Rákot okoz? Impotenciát? Vagy nemzőképességet csökkent? Milyen hatással van egy születendő gyermekre? Ezekre senki nem tudja ma a választ. ami válaszok meg fellelhetők azok nagyon rémisztőek, csak meg kell nézni egy illatanyag biztonsági adatlapját. Ez egy orosz rulett. Egy illatanyagban akár 200-féle alapanyag is lehet. 

Amikor hordjuk ruháinkat, a szervezetünk párologtat, mégha nem is mondanánk ezt izzadásnak, de ez a kipárolgás kioldhatja az illatanyagok maradványait.

Ez a rossz hírem. Akinek van valamilyen bőrbetegsége, irritáció meg ilyenek, annak nagyon el kell gondolkodnia azon, hogy az öblítőt ki kell hajítani a kukába. Mert ott már valószínűleg telítődött a szervezete valamilyen anyaggal. Persze nem azt mondom, hogy minden bőrbetegségnek az öblítő az oka, de az biztos, hogy a bőrbetegségeken nem segít az öblítő. Sőt, inkább rontja az állapotát a különböző állapotoknak – a bőrbetegségeknek persze van lelki eredetű oka is, de ez most nem az, ebben nem mi vagyunk a szakértők.

A megoldás a BioBrill mosószer és öblítő egyben

A címkén szerepel, hogy mosószer és öblítő egyben. Kérdezték már tőlem, hogy ez nem ellentmondás? Ez nem ellentmondás: ehhez a mosószerhez nem szükséges öblítőt használni, hiszen nem hagy maga után mérgező maradványokat a ruhában és puhítja is a szövetet egy természetes összetevő által. Gyakorlatilag meg tudom csinálni a mosást öblítő nélkül. Nálunk a mosógépben az öblítő betöltő nyílása makulátlan tiszta, mert még soha nem töltöttünk bele öblítőt – az öblítőtől ragacsos lesz a nyílás. A mi mosógépünkben ilyen nincsen, mert sose töltöttünk bele. Ha 20 éve elvagyunk öblítő nélkül, akkor azt tudom mondani, hogy nincs szükség rá.

Ha valaki az illatok imádatában él, akkor kell keresni egy olyan illatot, ami megfelel neki, és azt használni nem a bőrön, hanem 2. vagy 3. réteg ruhán, vagy valami illóolaj keveréket használni. Nagyon sokféle megoldás van, ha tényleg valami illatosításra van szükség.

A BioBrillhez azért nem kell öblítő, mert

  1. nem marad olyan szennyeződés a ruhában, amit semlegesíteni kéne.
  2. A ruha puha lesz tőle, tehát nem kell puhítani a szövetet.
  3. Az illatokról meg már beszéltünk.

A Biobrill 2 verzióban kapható: az illatos és a teljesen illatmentes. Az illatosban éppen, hogy van egy kicsi illat, azért, mivel sokan nem tudnak ettől elvonatkoztatni, nekik nyugodtan tudom ajánlani. Sokkal, sokkal kevesebb illatanyag marad a ruhában, mintha öblítőt használnánk. Igazából mire felvesszük, addigra semmi, elillan. Mikor kivesszük a mosógépből, megszárítjuk és érződik, hogy ki lett mosva, van egy tisztaság illata. Sokan szeretik ezt, teljesen megértem, ennyi illatot tartalmaz a BioBrill illatos változata. De aki biztosra szeretne menni, annak mindenféleképpen az illatmentes verziót ajánlom.

Milyen sztorikat hallottatok a BioBrill használatával kapcsolatban?

Ilyen sztorik vannak, hogy ismeretségi körömben szoktam mondani, hogy nem kell használni öblítőt. Sokan csodálkoznak rajta, és volt, akinek szemirritációja volt, és az ágyneműt, párnahuzatot BioBrillel kezdte mosni, és megszűnt a szemirritációja. Vagy pedig látjuk a kommenteket a weboldalon, hogy csecsemőknek a pelenkáját mossák ezzel. És olyan gyerekeknél, akiknél mindenféle kiütés volt a fenekükön, megszűnt az irritáció, miután ezzel mosták a pelenkákat és ruhákat. Mi a gyerekeinknek ezzel mosunk, semmilyen bőrirritációjuk nincs.

Kattints a képre és szerezd be most bármelyik BioBrill mosószer és öblítő egyben termékünket 35% kedvezménnyel!

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0