Hogyan érint minket a klímaváltozás? – interjú Nagy Antallal

Hogyan érint minket a klímaváltozás? – interjú Nagy Antallal

Miért fontos a CO2 kibocsátás csökkentése?

Ez egy jó kérdés, mennyi időd van?

Csak röviden, de szeretném ha mondanál erről pár szót, nagyon érdekel a téma.

Rendben. Szerintem a következő 10 évben fog eldőlni az emberiség sorsa. Gyermekeink jövője. Nem a földdé, köszöni Ő jól van, amennyiben az emberiség kihal a föld 60 ezer év múlva egy csodás hely lesz, de lehet, hogy ennyi időre sincsen szüksége. Nézd meg Csernobil környékét, burjánzó növény- és állatvilágot találsz most ott, valamivel 43 év elteltével. Tehát nem a föld megmentése most a tét, hanem az emberiség túlélése és hogy az milyen szinten és milyen formában marad fenn. Természetesen ez nem fog sikerülni a környezetünk megóvása és rendbetétele nélkül.

A légkör CO2 tartalmának szintjét csökkenteni kell, amennyiben ezt nem tesszük meg 2050-re például nem lesz Duna és sivataggá változik Magyarország. Ez egy vízgyűjtő terület, azonban ha az Alpokban nem esik majd hó és az nem folyik be a Kárpát-medencébe, akkor nem lesz víz és kész.

Mit tehetünk ez ellen?

Nagyon sokat. Vannak ugye a kormányok az ipari résztvevők és a magánemberek. Mindenkinek van hatása mindhárom területen. Magánemberként egyre tudatosabban kell fogyasztani, ez jót tesz közvetlenül és azonnali hatással lesz az iparra is. Az ipar hiába reklámoz, ha nem vesszük meg! Kénytelen jót adni, ha átlátunk a szitán. Ez egy kényszerítés, egy nagyon erős fegyver. A kormányokat meg mi választjuk, így kényszeríthetjük Őket a változásra. Nem hiszek a véres forradalmakban, de hiszek az emberek összefogásában és abban, hogy tudunk jól dönteni és még megmenthető a jelenlegi és a jövőbeni életünk. Ez rajtam múlik, ez rajtad múlik és mindannyiunkon, ne hidd, hogy nem számít mit teszel, de számít, csak az számít, vagy így vagy úgy de számít. Ne higgyük, hogy a klímaváltozást majd karosszékből fogjuk végignézni.
– “Nekünk van vizünk, nincsen tengerpartunk nem önt el a víz, nem is baj, ha még novemberben is el fogunk menni a Balatonra fürdeni…”

A klímaváltozás be fog jönni a nappalinkba. Legyen szó például polgárháborúról, ami majd nem tud véget érni, mert egyre kevesebb lesz az élelmiszer és a lakható zóna Földünkön. Persze nem érdemes apátiába esni ezzel kapcsolatban, inkább cselekedni kell és tudomásul venni, hogy a kivárásos taktika ódivatú és belahalunk.

Nem gondolhatod azt, hogy majd mások megoldják. Kik? A tudósok? Ők irányt tudnak mutatni de elmondom ki lesz az, aki a változásokat eléri majd. Te és én, mi mindannyian, ebből már nem húzhatod ki magad. Mit tehet az egyén? Olyan termékeket vásárol, amik etikusan ÖKO termékek. Mit jelent az ÖKO? ÖKOLÓGIAI, azaz a természetből származik 100% -ban. Most még engedélyezhetők ÖKO-ra hígított tisztítószerek, de mi ezt a hibrid változatot átugorjuk. Nem úri passzióból, hanem azért mert a kivárás taktikájának megnyilvánulása és környezetszennyező mert több csomagoló anyag kell hozzá és több ide-oda szállítgatás, ami = több CO2 a levegőben…

Cégünknél mostanában ráirányítottuk a figyelmünket a CO2 kibocsátás drasztikus csökkentésére. De erről majd kicsit később szeretnék beszélni mert nagy meglepetésekkel készülünk. Remélem az iparágunkra is pozitív hatást tudunk gyakorolni. Izgatott vagyok nap mint nap mert végre látom a megoldást mi hogyan tudunk hozzájárulni etikusan a jövőnkhöz.”

Termék neve Ár
At Hand kézfertőtlenítő (szórófejes) - 100 ml 1 257 Ft 813 Ft (640 Ft+áfa)
At Hand kézfertőtlenítő (szórófejes) - 250 ml 1 638 Ft 1 076 Ft (847 Ft+áfa)
At Hand kézfertőtlenítő - 250 ml 1 383 Ft 749 Ft (590 Ft+áfa)
At Hand kézfertőtlenítő - 100 ml 1 257 Ft 486 Ft (383 Ft+áfa)
BioBrill mosószer és öblítő egyben illatmentes 3liter 6 680 Ft 4 342 Ft (3 419 Ft+áfa)
At Hand kézfertőtlenítő (szórófejes) 0,5 l 1 967 Ft (1 549 Ft+áfa)
At Hand kézfertőtlenítő 1 l 3 113 Ft 2 841 Ft (2 237 Ft+áfa)
At Hand kézfertőtlenítő 5 l - ADAGOLÓ UTÁNTÖLTŐ 13 383 Ft 10 210 Ft (8 039 Ft+áfa)
At Hand kézfertőtlenítő 30 ml 657 Ft (517 Ft+áfa)
Olívaszappan extraszűz olívaolajból (Jázmin kivonattal) 500ml 2 606 Ft (2 052 Ft+áfa)
Olívaszappan extraszűz olívaolajból (Citromfű kivonattal) 500ml 2 606 Ft (2 052 Ft+áfa)
Olívaszappan extraszűz olívaolajból (Illatmentes) 500ml 2 606 Ft (2 052 Ft+áfa)
BioBrill mosószer és öblítő egyben 3l 6 982 Ft 4 539 Ft (3 574 Ft+áfa)

 

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0