Milyen a legjobb mosószer? – szerintünk vegyszermentes, tartós, de nem tolakodó illatú

Milyen a legjobb mosószer? – szerintünk vegyszermentes, tartós, de nem tolakodó illatú

A legtöbb háziasszony pontosan tisztában van vele, hogy hiába a figyelem, egyes ruhák hajlamosak nagyon gyorsan, akár 5-10 mosás után elveszíteni eredeti színüket. Ez természetesen lehet a színezés hibája is, mert ha a színek nincsenek megfelelően fixálva a szövetben, akár még a tiszta víz is kimoshatja belőle. A kifakulás gyorsaságát ugyanakkor a mosószer által tartalmazott vegyszerek erőssége is befolyásolja, egyes agresszív összetevők például felgyorsítják ennek ütemét.

A legjobb mosószer mérgező vegyi anyagok nélkül

Szerencsére mára már egyértelmű tévképzet az, hogy csak az erős vegyi anyagokból készülő mosószerek képesek eltüntetni a makacs foltokat, és hogy a kellemes illatokhoz, illetve puhasághoz külön öblítőt kell használni. Valójában az öblítőre – az illatosítás mellett – pontosan azért van szükség, hogy azok a ruhák is puhák legyenek, melyeknek szálaiban maradt még szennyeződés, ezért nem nyerte vissza megszokott puhaságát. Az öblítő harmadik funkcióját már kevésbé hirdetik: semlegesítenie kell azokat a vegyi anyagokat, amelyek a ruhára tapadtak rá a feloldódott mosószerből.

Csakhogy maga az öblítő is tartalmaz olyan szintetikus anyagokat, amelyek a ruhára kerülve később felszívódnak a bőrön át! 

Ha számodra nagyon fontos, hogy a ruháid mindig frissen és illatosan kerüljenek ki a mosógépből, de ne okozzanak a család egyik tagjánál sem bőrirritációt, ekcémát vagy kiütéseket, ideje megismerned a Biobrill mosószert és öblítőt egybenA Biobrill ugyanis nem tartalmaz semmilyen mérgező vegyi anyagot, kizárólag természetes összetevőkből készült és 99,9%-ban kőolajszármazékoktól mentes.

Különleges színmegtartó hatás kompromisszumok nélkül

Ez viszont távolról sem jelenti azt, hogy kompromisszumot kellene kötnöd a hatékonyság tekintetében, sőt! A fehér, fekete és színes ruhák mosásához is használható Biobrill rendszeres használatával megelőzheted kedvenc ruháid kifakulását és beszürkülését. Utóbbi – az elszürkülést – esetében fontos az úgynevezett szennylebegtető hatás, aminek hatására a szennyeződések a mosóvízben lebegnek, és nem kerülnek vissza mosás közben a ruhára. Ez azért kiemelten fontos, mert valójában a jól ismert beszürkülés jellemzően pontosan annak a tünete, hogy a már kimosott kosz visszatapad a szövetre.

A frissen mosott ruhákhoz pedig nincs szükség öblítő használatára, hiszen visszanyerik eredeti puhaságukat és nem maradnak bennük olyan vegyi anyagok, melyeket semlegesíteni kell. De nem feledkeztünk meg az illatosításról sem, így a ruháidat kellemes, de nem tolakodó virágillat lengi majd körül.

Termékajánló

  • Akció!

    BioBrill mosószer és öblítő egyben 3l

    Értékelés: 5.00 / 5
    6 982 Ft 4 539 Ft (3 574 Ft+áfa)
    Kosárba rakom

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0