Kézfertőtlenítő kisokos

Kézfertőtlenítő kisokos

Kézfertőtlenítő – kérdések és válaszok

Van értelme kézfertőtlenítőt használni?

A vírusok terjednek érintéssel is, azaz kézfogással és felületeket érintésével is óhatatlanul megfertőződhetünk. Tehát a rövid válasz: Igen, nagyon is! Erre a célra az At Hand alkoholos kézfertőtlenítőnket már 2010 óta gyártjuk. Ezért volt időnk kikísérletezni, hogy napi 10-20 kézfertőtlenítés esetén se száradjon ki a kezünk. Hol érdekes ez? Amennyiben valaki pénzzel foglalkozik vagy az élelmiszeriparban tevékenykedik, illetve tömegközlekedéssel közlekedik, de nem szeretne kesztyűt hordani.

Hogyan hat a 70% -os alkoholtartalmú kézfertőtlenítő?

Bizonyos fehérjék nem oldódnak csak vízben vagy csak alkoholban ezért a víz jelenlétére is szükség van a fertőtlenítés eléréséhez. A víz katalizátorként* működik, és kulcsszerepet játszik a sejtmembránt alkotó fehérjék módosításában. A 70%-os etil alkohol oldat képes a fehérje alvadását előidézni. Ráadásul a víztartalom lassítja a párolgást, ezáltal növeli a felületi érintkezési időt, és így a hatékonyságot is.
* Katalizátor: Egy kémiai reakcióra ható anyag, amely jelenlétével lehetővé teszi vagy felgyorsítja azt és nem használódik el a reakció során.

A kézfertőtlenítővel magamat védem vagy a koronavírus átadását akadályozom meg?

Elsősorban magadat véded vele, mivel az ember észrevétlenül, akaratlanul is gyakran az arcához nyúl. A koronavírus pedig a nyálkahártyákon (szem, száj, orr) és mikrosérüléseken át juthat be a szervezetbe. Például, ha valaki, aki fertőzött, a kezébe tüsszent, majd megfogja a kilincset, amihez utána te is hozzáérsz, a vírus a kezedre kerül. Ha a fertőzött kezeddel az arcodhoz érsz (mondjuk megdörzsölöd a szemed), már is fennáll a fertőzés veszélye. Viszont, amennyiben kézfertőtlenítőt használsz, az jó eséllyel megvéd a fertőzéstől.

Kisgyereknél (még szopja az ujját) használhatok kézfertőtlenítőt?

Mivel a benne lévő alkohol hamar elpárolog, ezért igen. Arra ügyelj, hogy amíg ez meg nem történik, fogd meg a gyermek kezét, hogy ne nyalhassa le róla a kézfertőtlenítőt.

A kézfertőtlenlítő hatásos a koronavírussal szemben vagy csak a baktériumok ellen jó?

Ez a konkrét terméktől függ, ezért minden esetben olvasd el a leírást a flakonon. Ami árulkodó lehet, az az alkoholtartalom. A 70%-os alkohol tartalmú készítmény az ideális. Termékünk, az At hand kézfertőtlenítő, aminek alkoholtartalma 70%-os, a legtöbb fertőzéssel szemben megvéd.

A lejárt kézfertőtlenítő használható-e még?

A „Lejárt terméket semmiképpen se használj!” ma úgy néz ki, hogy „Lejárt terméket ne vegyél!”, de ha már megvetted és két évig nem használtad fel (lássuk be ennek ma kicsi az esélye), akkor azért azt elhasználhatod, hiszen az etil-alkohol, ha jól le volt zárva a flakon és nem párolgott el, a minősége nem változik. Amennyiben biztosra szeretnél menni, akkor egy fokolóval meg lehet győződni róla, hogy hatásos-e még. Ne feledd, hogy a 70 tömeg% alkohol 75 térfogat %-nak felel meg.

Miért van értelme a kézfertőtlenítőnek, ha a fertőzés a levegőben terjed?

A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, vagyis a szájon és orron át piciny váladékcseppekkel jut a levegőbe. Ha a fertőzött személy tüsszög, köhög és nem mos kezet, minden tárgy, amihez hozzáér, vírushordozó lesz. Jelenleg még nem tudjuk, hogy a koronavírusnak pontosan mennyi a túlélési ideje. Feltételezések szerint – a környezeti hatások függvényében – pár órától akár pár hétig terjedő ideig is életképes maradhat a felületen a vírus.

At Hand termékünk 3 kiszerelésben érhető el raktárról.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0