Mi a különbség a gyorsfertőtlenítő és az alkoholos fertőtlenítő között?

Mi a különbség a gyorsfertőtlenítő és az alkoholos fertőtlenítő között?

Többször érkezett már hozzánk a fenti kérdés, hogy mégis mi a különbség a két típusú fertőtlenítőszer között. Sokszor csak az árkülönbséget nézik és e szerint döntenek a Gyorsfertőtlenítő mellett – azonban a Brilliance® Gyorsfertőtlenítő és a Brilliance® Alkoholos fertőtlenítő között a legfontosabb különbség az, hogy a Brilliance® Alkoholos Fertőtlenítő maradéktalanul elpárolog a felületről. A másik különbség, hogy a Brilliance® Alkoholos Fertőtlenítő 70% alkoholt tartalmaz, így a COVID-19 koronavírus ellen is alkalmazható.

 

Így kell használni a Brilliance® Gyorsfertőtlenítőt

A Brilliance® Gyorsfertőtlenítő úgy működik, mint egy ablaktisztító. Azaz lefújjuk vele a felületet, majd egy papírtörlővel áttöröljük. A felület nem csak fertőtlenített lesz, hanem maszat- és foltmentes is, tehát biztonsággal használható úgy, hogy nem hagy nyomot maga után.

 

Miben más a Brilliance® Alkoholos Fertőtlenítő?

A Brilliance® Alkoholos Fertőtlenítő ugyanúgy foltmentesen szárad, mint a gyorsfertőtlenítő, de abban különbözik társától, hogy teljesen elpárolog a felületről, így nem szükséges letörölni – mielőtt élelmiszert szeretnénk a felületen feldolgozni -, de ki kell várni a párolgási időt. 

Tehát ha egy konyhapultot szeretnénk fertőtleníteni, akkor a Brilliance® Alkoholos fertőtlenítő a jó választás, hiszen egy fázisban dolgozhatunk vele, mert vegyszermaradékok nem maradnak a felületen, mivel elpárolog, tehát nyugodtan szeletelhetünk kenyeret, húst, és gyúrhatunk tésztát is a felületen.

A Brilliance® Gyorsfertőtlenítő ugyanúgy fertőtleníti a felületet, de amennyiben utána élelmiszerrel szeretnénk dolgozni rajta, akkor le kell öblíteni tiszta vízzel!

 

Mit jelent az, hogy “food contact”-os?

A “food contact” egy élelmiszeripari kifejezés: azt jelenti, hogy miután a fertőtlenítő elpárolgott, élelmiszerrel érintkezhet a felület. Az elpárolgási idő a csomagoláson minden esetben fel van tüntetve.

Cikkben szereplő termékeink:

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0