INOX tűzhely tisztítása és fertőtlenítése

INOX tűzhely tisztítása és fertőtlenítése

Talán már első látásra beleszerettél, hiszen a rozsdamentes acél, közismertebb nevén INOX tűzhelyek valóban gyönyörűen csillognak a kiállítótermekben, ám sokan nem tudják, hogy a szépség később nagyon is sokat követel. Legalábbis akkor, ha nem a megfelelő módon tisztítod meg az INOX tűzhely felületét, amelyen akár néhány órával a takarítás után is újra feltűnhetnek a szennyeződések vagy akár csak az ujjlenyomatok is. Szerencsére ma már léteznek olyan hatékony megoldások, amelyekkel nem csak villámgyorsan tudod eltávolítani a koszt, hanem tartósan selyemfényűvé varázsolhatod a tűzhelyet!

Az első lépés – zsírtalanítsd az INOX tűzhelyet

Amennyiben az INOX felületre már erős zsírréteg és szennyeződés rakódott le, először ezt kell eltüntetni a tűzhelyről. A Brilliance® Üzemi Zsíroldó szuperkoncentrátum használatával azonban ez mindössze néhány percet vesz igénybe, és nem lesz szükséged súrolásra sem. A szuperkoncentrátumot használd 1:5-ös hígítási arányban, a habos oldatot kend fel a kezelni kívánt felületre, majd 5 perc várakozás után egyszerűen törölgesd le, és már készen is vagy!

Tipp: a gyorsabb munka miatt vásárolj a szuperkoncentrátum mellé hígítós flakont, így még egyszerűbb lesz a takarítás!

Második lépés – használj vízkőoldót

Az INOX tűzhelyek tisztítása során nélkülözhetetlen tisztítószer a Brilliance® Vízkőoldó és tisztítószer szuperkoncentrátum használata, mert a kifröccsent, kevésbé szennyezett felületeket csillogóvá és vízkőmentessé varázsolja. Használd 1:5 hígítási aránnyal, mert a Vízkőoldó és tisztítószer termékeink tömény változatban sérthetik a felületeket.

Tipp: egyszerűbb lesz a dolgod, ha a szuperkoncentrátum mellé hígítós flakont is vásárolsz, így előre elkészítheted az oldatot!

Harmadik lépés – INOX tűzhely tisztítása és fertőtlenítése üzemi konyhákban, vendéglátóipari egységekben

Az ipari területen jelentkező nagyobb igénybevétel miatt számodra a legjobb megoldás a mindennapi használatra a HACCP kompatibilis Brilliance® Felületápoló és tisztítószer, amivel villámgyorsan megtakaríthatod az INOX felületeket. Használata egyszerű, vidd fel a kezelni kívánt felületre a tisztítószert, egy puha ronggyal vagy papírtörlővel kend szét rajta egyenletesen, majd hagyd megszáradni. Ebben a fázisban az INOX tűzhely még csíkos lehet, ám ha száradás után tisztára törölgeted, a csíkok eltűnnek és helyette selyemfényűvé válik a tűzhely!

Amennyiben szükséges, étellel nem érintkező felületek esetében használd a Brilliance® Gyorsfertőtlenítőt még az ápolószerek előtt. Egyszerűen permetezed a kezelni kívánt felületre a habot, majd 5 perc múlva töröld át és öblítsd le!

Fontos: élelmiszerrel érintkező felületek esetén tilos felületápolószert használni! Ilyen esetben a fertőtlenítéshez a Brilliance® Alkoholos fertőtlenítő a legjobb választás, mivel nincs szükség öblítésre, az alkoholos fertőtlenítő elpárolog, miután kifejtette a hatását!

Harmadik lépés – INOX tűzhely tisztítása háztartásban

A háztartásokban található kisebb igénybevételű INOX tűzhelyek tisztításához és ápolásához környezetbarát, 100%-ban kőolajszármazékoktól mentes Brilliance® Felületápoló krém INOX-ra termékünket ajánljunk. A zsírtalanítás és vízkőoldás után nyomd a krémet a felületre, kend szét rajta, majd néhány perc elteltével egyszerűen töröld át. Ezzel a módszerrel felújíthatod az INOX tűzhely felületét, ami selyemfényű lesz és az ujjlenyomatok sem látszódnak meg rajta olyan könnyen, mint korábban!

Termékeinket itt is megveheted:

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product added successful
0