Kés tisztítása és fertőtlenítése

Kés tisztítása és fertőtlenítése

A nagyipari konyhákban, vendéglátóipari egységekben naponta használt késeken rengeteg szennyeződés gyűlik össze. Nem könnyű úgy tisztán tartani, fertőtleníteni ezeket az eszközöket, hogy ne károsítanánk a felületüket, élüket. Mégis ahhoz, hogy konyhák megfeleljenek a szigorú higiéniai követelményeknek, megfelelő hatású tisztítószereket kell használnunk. Ehhez ajánlunk egy kiváló terméket, mely amellett, hogy hatékonyan tisztítja a felületeket, még kézkímélő hatású is.

Kés tisztítása vendéglátóipari egységben

A kés tisztítására az alábbi előírás vonatkozik vendéglátóipari egységek, konyhák esetén.

9.1. “A mosogatás, tisztítás elvégzésének módját írásban rögzíteni kell. Az élelmiszer-forgalmazás során használatos gépek (szeletelő- és vágógépek, darálók), edények, eszközök (kimérőeszközök, adagolók, vágódeszkák, kések), tároló, bemutató, hűtő- és árukiadó pultok csak tiszta állapotban használhatók. Tisztításukat, fertőtlenítésüket e célra engedélyezett zsíroldó- és fertőtlenítőszer vagy zsíroldó és fertőtlenítő anyagot egyaránt tartalmazó szer alkalmazásával a szerre előírt használati utasítás szerint kell végezni, és a szermaradékot folyó vizes öblítéssel kell eltávolítani. Törölgetni tilos. A tisztítást végző személy munkája közben élelmiszert nem szolgálhat ki, a kiszolgálás előtt kezet kell mosnia.” – 90/2003. (VII. 30.) FVM-ESzCsM együttes rendelet, 9.1 pont

Vigyázz az értékes séfkésekre

Fontos tudni, hogy a séfkések egészen különleges törődést igényelnek, ezért használat után érdemes azonnal áttörölgetni őket, és kiegészítésként a Brilliance® Gyorsfertőtlenítőt használni. Arra különösen ügyelj, hogy a séfkéseket nem szabad meleg vízzel tisztítani, mert az roncsolja az élüket!

Kés tisztítás és fertőtlenítés egy lépésben

Időmegtakarítással járó praktikus megoldás a munkaeszközök tisztítása és fertőtlenítése egy lépésben. Kézi tisztítás alkalmazása esetén, válaszd a HACCP előírásoknak megfelelő Brilliance® Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószert, mely kiválóan alkalmas vendéglátó ipari egységek eszközeinek gyors, hatékony tisztítására és fertőtlenítésére.

Előnyei:

– A felhasználók igényeihez igazodva termékünk fejlesztésnél a kéz védelmére koncentráltunk, így az új Brilliance® Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószer a hazai piacon elérhető legkézkímélőbb fertőtlenítős mosogatószerré vált.
– Más termékekhez képest erősebben habzik és viszkózusabb (sűrűbb), ezáltal könnyebbé és gyorsabbá válik a szakszerű mosogatás.
– Ár-érték arányban a legjobb választás.

Használata:

Optimális baktericid és yeasticid hatás (fertőtlenítés) eléréséhez használj 1%-os oldatot 20 fokon – 10 perces hatásidővel.

Melyik kiszerelést válaszd?

– A vendéglátóipari egységek tisztításánál az egyik fő szempont a gyorsaság, így ha azonnal akarod a terméket használni, válaszd az 1 literes kiszerelést, melyhez külön hígítós flakon adagoló pumpával is beszerezhetsz.

– Amennyiben számodra a kedvező ár a legfontosabb szempont, vásárold meg a 20 literes kiszerelést. Ehhez szintén kapható külön hígítós flakon adagoló pumpával vagy csak adagoló pumpa és adagoló csap is beszerezhető hozzá.

Kés gyorsfertőtlenítése

Gyengébb szennyeződések esetén, illetve ha gyorsan szeretnénk végezni a kések fertőtlenítésével, ideális választás a gomba és baktériumölő Brilliance® Gyorsfertőtlenítő, amit kimondottan éttermek, élelmiszerüzemek és boltok háttérhigiéniájához fejlesztettünk ki. A HACCP rendszerbe illeszthető gyorsfertőtlenítő könnyen és cseppmentesen szárad!

Használata

A  Brilliance® Gyorsfertőtlenítő, használva 20 fokon maximum 5 perc alatt teljes fertőtlenítés érhető el. Használata egyszerű, permetezd a habot a kezelni kívánt felületre, majd 5 perc elteltével öblítsd le hideg vízzel és csepegtetve szárítsd!

Válogass termékeink között:

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Product added successful