Palacsintasütő tisztítása és fertőtlenítése

Palacsintasütő tisztítása és fertőtlenítése

Egy jó minőségű, drágább palacsintasütő aranyat ér a konyhában, ezért ha nem akarunk túl hamar újat vásárolni, fontos, hogy mindig megfelelően takarítsuk meg. Használat után vétek lenne elmosni, mert a sütőfelület anyagába égett értékes pörzsanyagok elvesznek. De minden attól függ milyen anyagú a palacsintasütő.

Teflon és kerámia bevonatos palacsinta sütők tisztítása

Vendéglátóipari használat esetén a NÉBIH szigorúan szabályozza az egyes munkaeszközök tisztítási és fertőtlenítési műveleteit.

9.1. A mosogatás, tisztítás elvégzésének módját írásban rögzíteni kell. Az élelmiszer-forgalmazás során használatos gépek (szeletelő- és vágógépek, darálók), edények, eszközök (kimérőeszközök, adagolók, vágódeszkák, kések), tároló, bemutató, hűtő- és árukiadó pultok csak tiszta állapotban használhatók. Tisztításukat, fertőtlenítésüket e célra engedélyezett zsíroldó- és fertőtlenítőszer vagy zsíroldó és fertőtlenítő anyagot egyaránt tartalmazó szer alkalmazásával a szerre előírt használati utasítás szerint kell végezni, és a szermaradékot folyó vizes öblítéssel kell eltávolítani. Törölgetni tilos. A tisztítást végző személy munkája közben élelmiszert nem szolgálhat ki, a kiszolgálás előtt kezet kell mosnia – 852/2004/EK rendelet 8.3 pont

Palacsintasütő tisztítás és fertőtlenítés egy lépésben

A tisztítást, illetve a fertőtlenítést érdemes egyetlen lépésben elvégezni. Amennyiben kézi tisztítást alkalmaznál, válaszd a HACCP előírásoknak megfelelő Brilliance® Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószert. Ezen termékünk általános fertőtlenítésre és kétfázisú – fekete vagy fehér – mosogatáshoz egyaránt alkalmazható, amikor a zsíroldást és a fertőtlenítést az első fázisban kell elvégezni. Érdemes hozzá hígítós flakont is vásárolni, ami felgyorsítja a munkát!

Használata 

  • Baktericid és yeasticid hatás elérésére 0,5%-os oldat, 45 C-on 3 perc behatási idő mellett, fungicid hatás elérésére 2%-os oldat, 45 oC-on 20 perc behatási idő mellett alkalmazható.
  • A fertőtlenített edényeket végül tiszta folyó vízzel kell leöblíteni.

Előnyei:

  • Az új  Brilliance® Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószer fejlesztésénél a kéz védelmét is célul tűztük ki magunk elé, így a piacon elérhető legkézkímélőbb fertőtlenítős mosogatószer lett!
  • Erősebben habzik és viszkózusabb (sűrűbb), mint más termékek, ami megkönnyíti és felgyorsítja a szakszerű mosogatást.
  • Ár-érték arányban a legjobb választás.

Palacsintasütő tisztítása háztartásban

Karcmentes mosogatószerrel érdemes tisztítani és fertőtleníteni, de ha nincs időnk akkor a gyors megoldás érdekében a Brilliance Alkoholos Fertőtlenítővel is megoldhatjuk a problémát. Fújjuk be fertőtlenítővel és egy finom felületű papírtörlő segítségével jól törölgessük le az olajat az edényről. Természetesen a palacsintasütő felületét is kímélnünk kell a dörzsöléstől!

Vedd meg most a  Brilliance® Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószert:

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0