Gyilkos kór fenyegeti a magyar családokat: minden fürdőben ott lapul – Pénzcentrum

Gyilkos kór fenyegeti a magyar családokat: minden fürdőben ott lapul – Pénzcentrum

A pénzcentrum egy cikkének a feldolgozása a Tisztítószer Webáruház szakértőjének Nagy Antalnak.

“A kóli bacilus, ami a fekáliából származik, általában a fehérneműbe és a törölközőbe kerül bele. Alapvetően a törölközőbe nem kéne belekerülnie, ha alaposan megmosakszik az ember. Alaposan meg kell mosakodni és akkor már csökkentettük a kóli bacilus törölközőbe való bekerülését.

Ha valaki szárítógépet használ, akkor ez kilőve, ugyanis ott hőkezeli a törölközőt, ruhaneműt és gyakorlatilag ez a bacilus elpusztul.

A cikknek annyiban igaza van, hogy az alacsony hőfokon történő mosás (30-40 °C) annyit fog eredményezni, hogyha a kóli baktérium belekerül a mosóvízbe, akkor gyakorlatilag az ott elszaporodhat. Lehetnek már olyan mosógépek, amik ki tudják gőzölni a ruhákat. Érdemes ezt a funkciót rendszeresen használni.

Amit én tudok ajánlani, ha valakinek nincs szárítógépe, hogy magasabb hőfokon mosson (60 °C). Másik megoldás, hogy ha lehet, napon szárítsuk a ruhákat. Gyakorlatilag ezeket tudjuk alkalmazni, illetve azt, hogy ha ezek nem megoldhatóak (pl.: télen nem lehet napon szárítani), a fehérneműt külön lehet mosni.

Mosószer tekintetében a háztartásban nem sokat tudsz csinálni. Igazából én azt mondom, hidrogén-peroxidot lehetne használni (fejlesztünk egy terméket, aminek lesz ilyen hatása, öblítő helyett lehet majd használni, de ez még nem alakult ki, hogy mi lesz, átmeneti időszakban van). Azonban figyelni érdemes arra, hogy a hidrogén-peroxid gyorsan bomlik, így lehet, hogy nincsen hatása mire felhasználásra kerül. Ezért érdemes a lejárati dátumot figyelni.

A cikk lényege, hogy előzzük meg, hogy belekerüljön a kóli baktérium a mosásba. Egy pici odafigyeléssel megelőzhető. Mosakodás, alsónemű külön mosása, és szárítógépben vagy napon szárítás, illetve hidrogén-peroxid használata javasolt.”

Forrás

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0