Miért környezetbarát tisztítószerek a Brilliance szuperkoncentrátumai?

Miért környezetbarát tisztítószerek a Brilliance szuperkoncentrátumai?

Sok esetben, amikor egy ÖKO vagy környezetbarátnak feltüntetett terméket tartunk a kezünkben, nem is tudjuk mitől az, nem sok információ van a biztonsági adatlapján vagy a címkéjén, hiszen már olyan kevés felületaktív anyagot tartalmaz, hogy nem kell feltüntetni rajta azokat. Tehát nem arról van szó, hogy amiből készült az veszélytelen lenne, viszont ezt szeretnék elhitetni velünk.

Tehát sokan nem tudják, hogy attól az még lehet fosszilis eredetű azaz kőolaj származék is. Konkrétan vannak olyan minősítő szervezetek, akik azt mondják, hogy amennyiben 5% alatt tartalmaz szintetikus alapanyagot egy tisztítószer akkor az simán kaphat környezetbarát címkét.

Mi a Brilliance-nél nagyon várjuk az igazán alternatív alapanyagokat

Pl az a hír járja évek óta, hogy lesz algából készült felületaktív anyag. Valamiért mégsem kapható egyenlőre… de addig is összegyűjtöttem, hogy az ilyen fent említett, megtévesztő környezetbarát tisztítószerek miért nem kímélik jobban a környezetet, mint egy szuperkoncentrátum:

  1. Egy ilyen híg tisztítószer nem fogja leoldani a zsírt, vagy azt a szennyeződést, amit szeretnénk, ezért sokkal többet használunk majd belőle!
  2. Sokkal több műanyag csomagolóanyagra lesz szükségünk, ezen termékek csomagolására.
  3. Ezáltal sokkal több üzemanyagot fognak elégetni szállítás közben, mialatt gyakorlatilag a vizet szállítgatják ide-oda.

Akkor számoljuk ki miért környezetbarát tisztítószerek a Brilliance szuperkoncentrátumai!

A Brilliance Kézkímélő Mosogatószer Szuperkoncentrátum 30% felületaktív anyagot tartalmaz. Azaz 6-szor kevesebb csomagolóanyag és szállítási energia szükséges a célba juttatásához.

12 db 500 ml-es, 5% felületaktív anyagot tartalmazó “ÖKO” mosogatószer felel meg 1 liter Brilliance Kézkímélő Mosogatószer Szuperkoncentrátumnak.

A 12 db PET flakon 22 g x 12 db azaz 264 g műanyagnak felel meg.
1 literes flakonunk pedig ezzel szemben 46 g.

Tehát 218 grammal több műanyag csomagolóanyaggal terheljük a környezetet, amennyiben ezt a megoldást választjuk és 6-szor annyi károsanyag is kijut a levegőbe.

Így könnyedén belátható, hogy az ilyen típusú “ÖKO” divat (környezetbarát tisztítószerek) az nem igazán fenntartható koncepció és nemhogy sokkal környezet terhelőbb hanem sokkal drágább is.

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0