Mi a különbség a fertőtlenítés és a takarítás között?

Mi a különbség a fertőtlenítés és a takarítás között?

Fontos, hogy a kialakult járványügyi helyzetben újragondold a takarítási rutinodat és minden tőled telhetőt megtegyél a kórokozó otthonodba való bejutásának elkerülésére.

Szeretnénk segíteni, ezért összeállítottuk az amerikai járványügyi és betegmegelőzési központ (CDC) ajánlásával egy kis útmutatót!

Most még fontosabb a takarítás mint valaha, hiszen a kórokozó képes órákig is megmaradni bizonyos felületeken, akár egy kilicsen vagy villanykapcsolón. Fontos, hogy minden olyan felületet, amit gyakran használunk rendszeresen takarítsunk és fertőtlenítsünk.

De mi a különbség a fertőtlenítés és a takarítás között?

A kórokozók elterjedésének megelőzése során fontos, hogy tisztában legyünk a takarítás és a fertőtlenítés közötti különbséggel. A takarítás a piszok és szennyeződések eltávolítását jelenti, míg a fertőtlenítés a kórokozók elpusztítását a különböző akár tiszta felületen is, vegyszerek segítségével! A Brilliance Tisztítószer Gyártó Kft. ajánlja a Brilliance Alkoholos fertőtlenítőszert, mely minden felületen hatékonyan eltávolítja a kórokozókat!

Érdemes előbb takarítani, majd utána fertőtleníteni, mert ezzel csökkentheted a fertőzés kockázatát!

Milyen 8 pontos takarítási irányelvet kövessünk?

1. Alaposan mosd meg a kezedet minden takarítás előtt és után is. Használj szappant a kézmosáshoz és legalább 20 másodpercig mosd a kezed. Ha ez valamilyen oknál fogva nem lehetséges, akkor takarítás előtt mindeképpen fertőtlenítsd le a kezedet Brilliance At Hand kézfertőtlenítővel.

2. Takarítás előtt és közben legalább 20 percig szellőztesd az otthonodat.

3. Ahogy már fentebb is említettük, takaríts majd fertőtleníts. Tisztítsd meg a felületet, majd a Brilliance Alkoholos fertőtlenítőszer segítségével fertőtlenítsd is le a felületet, hogy a kórokozók elpusztuljanak. Tudtad, hogy a Brilliance Alkoholos fertőtlenítőszere még az élelmiszerrel érintkező felületekre is alkalmas, mert a fertőtlenítőszer fertőtlenítést követően elpárolog a felületről, így nyugodtan használhatjuk konyhapultok vagy edények fertőtlenítésére is!?

4. Ne felejtkezz el a porózus felületekről sem, mint kanapé, szőnyeg vagy függöny. Távolíts el minden piszkot és szennyeződést a megfelelő tisztítószerek segítségével. Amit tudsz a gyártó utasításai szerint moss ki mosógépben.

5. Ebben az időszakban érdemes takarítás közben is kesztyűt viselned. Ha teheted eldobható vagy mosható kesztyű legyen.

6. Ne használd újra a mikroszálas kendőket, szivacsokat. Ha teheted ezeket 60 fokon mosógépben mosd ki, hogy megszabadulj minden szennyeződéstől ezeken az eszközökön is.

7. Ne csak a felületeket, de a gyakran használt tárgyakat is fertőtlenítsd le a takarítás során!

8. Porszívózást követően is ürítsd ki a porzsákot és töröld át fertőtlenítőszerrel a porszívót és minden olyan készüléket, mint a mosogatógép, mosógép vagy éppen mindennap használatos eszközöket (mobiltelefon, laptop).

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0