Hol használd és hova semmiképpen se fújd az ablaktisztítót?

Hol használd és hova semmiképpen se fújd az ablaktisztítót?

Az ablaktisztítóról eddig biztosan nem gondoltad általános tisztítószernek, mégis több lehetőség rejlik benne, mint hinnéd, viszont bizonyos felületeken ártalmas is lehet.

Jelen írásunkban a pár napja, divany.hu oldalon megjelent, ablaktisztítóval kapcsolatos cikkre (https://divany.hu/lajfhekk/2018/11/11/ablaktisztito-felhasznalasa/) reagálunk.

A fent említett cikk szerint az ablaktisztító folyadékok ammóniát is tartalmaznak, ezért szinte az ablak az egyetlen olyan felület, ahol használhatod. Ez így nem olyan jó hír, hiszen elég bosszantó lenne, ha a lakásban  minden egyes tárgyra és minden anyagtípusra külön tisztítószert kell(ene) vásárolnod.

Van egy jó hírünk számodra,

ugyanis egyáltalán nem igaz, hogy minden egyes ablaktisztító ammóniát tartalmaz, például termékünk, a Brilliance ablaktisztító pH semleges (https://tisztitoszer.hu/termek/brilliance-ablaktisztito-higitos-flakonban-075-l/), így többek között nem fogja szétmarni sem a kezedet, sem az üvegtől eltérő anyagból készült bútorokat.

Egyébként az összes termékünk környezetbarát!

Jöjjenek most azok a felületek, amikre a divany.hu szerint káros az ablaktisztító (a pontok a cikkben szereplő sorrendben szerepelnek itt is). Minden egyes állításnál jelezzük, hogy mi IGAZ-nak vagy HAMIS-nak véljük-e annak tartalmát.

 • Laptop monitor – IGAZ
  Valóban könnyen tönkreteheti az elektronikát, de ez nem az ablaktisztító sajátossága, hanem azért mert vízet tartalmaz! eEzért a laptop vagy az asztali számítógép képernyőjét inkább egy sima, mikroszálas törlőkendővel töröld át.
 • Bőrrel való érintkezés – HAMIS
  Ahogy azt korábban is említettük, a Brilliance ablaktisztító semleges kémhatású, vagyis nem marja a bőrödet. Amennyiben a kezedre megy egyszerűen moss kezet szappannal vagy öblítsd le tiszta vízzel és semmi baja nem lesz a bőrődnek.
 • Fehérítővel való keverés – HAMIS
  Érdekes felvetés… te keverted már az ablaktisztítót fehérítővel? Vagy egyáltalán eszedbe jutott ilyesmi? Nekünk se… ráadásul semmi értelme, hiszen ez nem növeli a hatásfokot. Annyi igazság van a felvetésben, hogy nem érdemes a tisztítószereket összekevergetni, hiszen sose tudható, hogy milyen reakció keletkezik.
 • Gránit pult tisztítása – HAMIS
  A Brillaince ablakmosó semleges, így nem árt a kőnek sem. Sőt, kifejezetten bútorok és különböző anyagú felületek napi takarítására készítettük. Ráadásul szórófejes kiszerelésben is megveheted, így a használata eszméletlenül praktikus. Fújsz, törölsz és mész. Mivel alkoholt tartalmaz, a vizes áttörölgetéssel sem kell vesződnöd, ugyanis az alkohol ripsz-ropsz elpárolog és nam hagy nyomot, csíkot.
 • Televízió – IGAZ
  A monitornál tárgyaltak a tévére is igazak. A tisztító folyadék könnyen károsíthatja az elektronikát, annak víztartalma miatt.
 • (Fa) bútorok – HAMIS
  Az általunk gyártott ablaktisztító kifejezetten ajánlott bútorok napi takarítására is. Nem károsítja a fát, nem hagy foltot, nyugodtan használd egy pár perc alatt elvégezhető, energiakímélő polc- vagy asztaltisztításra. Egyedül a kezeletlen fára nem jó, de arra semmilyen tisztítószert tem ajánlunk, mert foltos lesz tisztítás után, még a tiszta víztől is.
 • Autó szélvédője, ablakai – HAMIS
  Egy gyors, házi ablaktisztítás tökéletesen és egyszerűen kivitelezhető. Nem hagy foltot, nem roncsol festéket, nem homályosítja el a szélvédőt, hiszen a Brilliance ablaktisztító nem tartalmaz ammóniát. Határozottan ajánljuk nyári szélvédő- és ablaktisztításra, kívül-belül.

Mi ezeket a termékeket ajánljuk neked!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product added successful
0