Vevő kérdez: hogyan mossam a sport ruháimat, hogy ne legyen fura szaguk?

Vevő kérdez: hogyan mossam a sport ruháimat, hogy ne legyen fura szaguk?

“Rendszeresen járok sportolni, heti háromszor. Elég intenzíven tolom, szeretem a metabolikus felpörgetéseket. Azonban az izzadság ilyenkor nem elkerülhető, legalábbis számomra nem. Az alakult ki, hogy nagyjából két havonta dobom a trikóimat a kukába, mert a mosószer nem mosta ki azokat alaposan. Hiába állítottam sport mosásra a mosógépemet a szag csak nem tűnt el. Mit tegyek?”

Nagy Antal
válaszol:

 

Amikor tisztán is büdös a sport trikó

Az a helyzet, hogy ez nem csak veled fordul elő – én magam is így jártam. Amikor kivettem a mosógépből a ruháimat, nem is éreztem rajta azt a fura szagot, de amikor elkezdtem az edzést és még el sem kezdtem izzadni, egy erős szag csapta meg rendszeresen az orromat. A csúcspontja ennek a történetnek az volt, amikor félrehívott az edző és azt mondta, hogy hát elég erősen izzadok és biztosan az az oka, de csináljak valamit, mert érzi a szagomat. Elég ciki volt.

Jobb híján én is kidobtam a trikóimat. Sokat törtem a fejemet a történteken és a szégyen, illetve a tehetetlenség érzése kavargott bennem. A pofon azért is volt annyira erős, hiszen a cégünknél nyakig benne vagyok a tisztítószer fejlesztésekben… 

Tehetetlennek éreztem magamat. Sokat olvastam utána, de semmi eredmény nem született. Egy cikket találtam, amiben valaki ózonnal lett úrrá a helyzeten, csak hogy egyrészt az ózon mérgező, másrészt speciálisan átalakított mosógépre lenne szükség a művelethez, plusz drága mulatság az egész… Ezért ezt az utat nem választhattam.

Aztán letettem az egészről. Sokszor azt tapasztaltam, ha valamit nagyon nyomok egy irányba és nem megy, akkor hagyni kell a csudába, el kell engedni. El is felejtettem az egészet. Azonban egy nap észrevettem, hogy már nincsen büdös szaga a trikóimnak és az edzőm sem szólt be. Mikor erre rájöttem, a fiók elé álltam és elkezdtem szagolgatni a trikóimat. Nem hittem el, hogy az a sunyi szag nincsen bennük, az az orrodból kiirthatatlan és visszataszító bűz, az a pici, de sportoláskor felerősödő buké nem volt sehol. Először nem értettem, hogy mi történt. Aztán rájöttem, min változtattam. 

Egy ideje már csak a BioBrill-el mostam ruháimat. Az illatmentes változat a kedvencem. 

Egyszerűen itt volt az orrom előtt a megoldás, de nem volt nyilvánvaló. Végül elkezdtem tesztelni: direkt nem mostam ki azonnal az edzés után a ruháimat, hanem hagytam egy napig, de volt hogy tovább is rohadni őket. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tudok és szeretek is reggel edzeni, az edzőterem is közel van, de amikor hazaértem, akkor nem dobtam rögtön a mosógépbe a ruhákat, hanem egy zacskóba raktam és félretettem, majd volt, hogy el is feledkeztem róla. Amikor rátaláltam, nagyon undorító ammóniás undor hasított az orromba. Na mondom, ez az igazi teszt és bedobtam a mosást, beöntöttem két kupakkal a mosógép adagolójába az illatmentes BioBrill mosószer és öblítőből, és kimostam a ruhákat. Aztán gondoltam egyet és összekevertem a sport ruhákat más szennyesekkel is, hogy megtudjam, azok átveszik-e a szagot. Nem vették át! Szagtalan lett minden, döbbenetes! Aztán megismételtem a teszteket és újra és újra még a mai napig is tesztelek, egyébként folyamatosan. Aztán egyik reggel arra keltem, hogy ez mind szép és jó, de nem osztottam meg ezt senkivel. Aztán megfeledkeztem minderről, addig, amíg ez a kérdés be nem futott. Most pedig itt ülök a gép előtt és csak úgy folynak a sorok a képernyőre, annyira boldog vagyok és annyira büszke, hogy rendelkezünk egy ilyen fantasztikus mosószerrel, amit bátran, kompromisszumok nélkül ajánlhatok sportolóknak, ÖKO tudatos felhasználóknak, gyerekes családoknak, egyszóval mindenkinek, aki ezen a bolygón él és mos ruhákat. Ezért érdemes felkelni és dolgozni. 

Bár a mondandóm vége talán csöpögős lett, de így átérezhető mennyire felszabadultak az érzéseim, amikor rájöttem, hogy többé nem kell “okosban lavírozgatni” edzés közben, hogy ne érezzék a szagomat, és nem utolsó sorban mindezt az egészségtelen öblítők és parfümök nélkül.

Cikkszám Termék neve Ár
BBMIM3 BioBrill mosószer és öblítő egyben illatmentes 3liter 6 680 Ft 4 342 Ft (3 419 Ft+áfa)
BBM3 BioBrill mosószer és öblítő egyben 3l 6 982 Ft 4 539 Ft (3 574 Ft+áfa)

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0