Professzionális kávéfőző-tisztítás – nem csak vendéglátósoknak!

Professzionális kávéfőző-tisztítás – nem csak vendéglátósoknak!

Nincs olyan nap, hogy ne mosnánk el saját vagy éppen vendégeink kávés poharait, hiszen eszünkbe sem jutna, hogy azt a csészét, amibe előző nap beleszáradt a kávé maradéka, ma még bármire is használjuk. Ez azonban nem csak higiéniai szükség. A pohár aljára kerülő zacc, de még a víz ásványi anyagainak maradéka is szép fokozatosan megváltoztatná a frissen főzött kávé ízét.

Épp ezért fontos, hogy ne csak a poharat, a filtert és a kanalat tisztítsuk meg, hanem időről-időre magát a kávéfőzőt is vegyük kezelésbe. Ha nem tesszük, idővel a legjobb, legfinomabb ízeket ígérő gépek is lelassulnak, míg a lefőzött kávéval sem mi, sem a vendégeink nem lesznek elégedettek, köszönhetően a gépben leragadt zsíroknak és olajoknak, melyek avassá, keserűvé teszik a friss kávét is.

Hogyan tisztítsd és vízkőtelenítsd a kávéfőzőt?

Otthoni kávéfőzők, eszpresszó automaták, kotyogós főzők tisztítása

A Brilliance Kávéfőző és Vízforraló tisztító folyadék

képes egyszerre eltávolítani a vízkövet és az egyéb szennyeződéseket is a kávéfőzőből, hatékonyabban, mint az ecet! Általános esetekben töményen vagy 1:1-ben érdemes alkalmazni, rendszeres, gyakori tisztítás esetén pedig  elég 1:2-ben adagolni a folyadékot. Töltsd a folyadékot a készülék vízzel, kávéval érintkező részébe, majd adj hozzá vizet a hígításnak megfelelően és várj 5-10 percet, hogy a szer kifejtse hatását. Ezután ezzel a keverékkel átfőzni a készüléket, majd kiönteni a keveréket, majd legalább háromszor főzd át tiszta vízzel, amíg nem habzik, hogy használható legyen.

A vízforralók esetében pedig csak bele kell tölteni a víz helyére és várni, amíg pezseg. Ezután jó alaposan kiöblíteni a tartályt és legalább egyszer átforralni meleg vízzel a vízforralót.

Vendéglátóipari kávégépek, eszpresszó gépek, forróitalos automaták, üvegkannák és termoszok tisztítására

Eszpresszó gép esetén tedd a szűrőtartóba a gyártó által adott lapot, ami benntartja a tisztító oldatot mosás közben. Tegyél a kávépor helyére 5 ml Brilliance® Kávéfőző tisztítót az adagoló pohár segítségével és futtasd át vízzel, nagyjából 15 másodpercig. Ezt a műveletet ismételd meg háromszor, majd legalább négyszer tiszta forró vízzel öblítsd ki a készüléket.

Tipp: gyakori használat esetén érdemes minden nap használni a kávéfőző tisztító szert, így garantált, hogy a vendégeid mindig illatos, zamatos ízű kávét kapnak tőled!

Forróitalos automaták, üvegkannák és termoszok tisztításánál egy liter meleg vízhez 10-15 ml Brilliance® Kávéfőző tisztítót adagolj. Fontos, hogy mindig olvasd el a gép gyártójának előírásait, és a tisztítószert ne használd vízkő eltávolításához, mivel a letapadt, a kávé ízét befolyásoló olajok, zsírok eltávolításához fejlesztettük ki!

Kávéfőző tisztítótó és vízkőoldó termékeinket itt is megveheted:

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product added successful
0