Hogyan tároljuk megfelelően tisztítószereinket? – Tisztítószer tároló szekrény

Hogyan tároljuk megfelelően tisztítószereinket? – Tisztítószer tároló szekrény

A tisztítószereket jellemzően 5 és 30 fok között tartsd, lehetőleg árnyékban, Tehát se télen, se nyáron ne hagyd elől (konyhában, garázsban, teraszon), napra pedig semmiképpen se tegyed!

Céges használat esetén érdemes egy külön, zárható vegyszeres szekrényben tárolni a tisztítószereket, ez azonban otthon is praktikus lehet. Főleg akkor, ha kisgyereked van, érdemes biztos helyre tenni a vegyszereket.

Manapság különböző háztartási, barkács és hobbiüzletekben rengetegféle praktikus tárolóeszközt (polcot, akasztók, kis szekrényt, kampót) kapni. A mosogató alatti tér remekül kihasználható: papír- vagy műanyagdobozokba teheted az állítva tárolható tisztítószereket. A szórófejes flakonokat felakaszthatod a szekrénybe szerelhető rúdra. 

Amennyiben a gyermekeknek elérhető tisztítószer tároló szekrénybe teszed a tisztítószereket mindenféleképpen szerelj fel gyerekzárat az ajtóra, az ajtót pedig mindig tartsd zárva!

Ajtó belsejébe (drótból készült) polcot szerelhetsz fel, amibe szintén pakolhatsz flakonokat, papírtörlőt.

A seprűket, lapátokat kampóra is fel tudod akasztani, bármilyen rácsos szekrény szélére. A kisebb takarító eszközök elférnek a mosogató alatt is, szintén kampóra akasztva. Háztartási üzletekben vehetsz ragasztható kampót, ami rendkívül praktikus, hiszen bárhova felteheted.

Akadnak holt terek a lakásban ajtó mögött, a folyosón, esetleg egy szekrény mellett? Ezekre a területekre érdemes külön kis szekrényt csináltatni (vagy házilag elkészíteni), melyekkel remekül kihasználhatók ezek a plusz terek. Magas, keskeny helyekre kerülhet például a partvis, a felmosó vagy a seprű.

Lakberendezési üzletben, nagyobb áruházakban vehetsz ajtóra akasztható zsebes tárolót is. Ez igen praktikus tud lenni, ha magasabb a takarítószeres szekrény. Rengeteg kisebb dolog elfér benne, például szivacsok, kefe, flakonok. 

És ha éppen nincs (több) ötleted, vedd nyakadba a lakberendezési áruházat, és biztosan ezernyi út ötlettel (és tárolóval, akasztóval, dobozkával) térsz majd haza. Nem kell feltétlenül mindent megvenni, ami megtetszik, biztosan találsz az otthonodban is sok hasznos holmit, például cipősdoboz.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product added successful
0