Hazugság a mosószerekről – hogyan kerül kőolajszármazék egy ÖKO mosószerbe?

Hazugság a mosószerekről – hogyan kerül kőolajszármazék egy ÖKO mosószerbe?

Nagyon fontos, hogy a Brilliance-nél hiszünk abban, hogy a “csúnyának” és rossznak kikiáltott vegyi anyagokat el kell kezdeni kiváltani a megfelelő, de környezetbarát alternatívákkal. Ez azonban nem könnyű feladat, hiszen léteznek olyan nagy alapanyaggyártó cégek, akik rá vannak állva mondjuk a földgázra és abból gyártanak mindent. Belátható, hogy egy ilyen céget, ami például a Német GDP 1,5-2%-át adja, nem fognak bezárni. Bár nem is kell, csak át kellene állniuk szépen a megújuló forrásokra. Hiszen végsősoron a vevők irányából fakadó nyomásra nekik is lépniük kell. Azaz a megújuló források felé kell kényszeríteni Őket. Mi is akkor tudunk nem rendelni tőlük “csúnya” alapanyagokat, ha a vevők díjazzák fáradozásainkat és előnyben részesítik a valódi környezetbarát tisztítószereket.

Azonban sajnos ez a hatás kisiklik és elaltatja a vevőket, hiszen azt hiszik mindent megtettek. Nem is tudnak róla, hogy nem! Ugyanis sok ferdítés és hazugság ütötte fel a fejét mostanában. Azaz ugyan azokból az anyagokból gyártanak tisztítószereket, de környezetbarát köntösbe tüntetik fel azokat.

Ez azért is rossz mert a vevő, aki szeretné “kényszeríteni” a nagy vállalatokat, hogy tisztességesen járjanak el a földünk megóvásában, nem érzik a nyomást, hiszen hamisan ÖKO-nak nevezett termékekkal ugyan azt adják el. Persze nem Ők mondják hogy az ÖKO, hanem a minősítők megengedik, hogy amennyiben 5% alatt van a fosszilis eredetű alapanyag a termékben, akkor az már jó.

Emlékezzünk vissza nem is olyan régen egy dízelbotrány kellett hozzá, hogy a nagy 100 éves autógyártók térde megremegjen és egy olyan elektromos autógyártó cég láttán, aki most alakult nemrég.

Tehát nem szabad, hogy a vevők csalódjanak és e miatt ignoránsan kezeljék a környezetvédelmet. Nézzünk szembe az igazsággal! Hogyan is ferdítenek manapság a hamisan környezetbarátnak feltüntetett termékekkel a cégek? (Ezek között van giga és apró cég is…)

Tehát amennyiben nem csak a lelkedet szeretnéd megnyugtatni az ÖKO címkés mosószerek vásárlásával, hanem tényleg lényeges számodra a környezeted és saját egészséged, akkor most figyelj!

Az ÖKO címke nem garancia arra, hogy valóban környezetbarát mosószer található a flakonban

 

Hogyan lehetséges ez?

A megtévesztésnek két formája létezik!

  1. Létezik egy olyan anyag, amit 10%-ig nem kell feltüntetni a címkén pedig 100%-ban kőolaj származékról van szó. Nem is beszélve arról, hogy ez az anyag benne maradhat a ruháidban, majd a bőröddel érintkezve éveken át, belekerülhet a vérkeringésedbe is.
  2. Annyira csökkentik az összetevőket, hogy a nemzetközi minősítő cégek simán megadják az ÖKO címkéjüket. Ezzel két baj is van, először is nem hatékony az ilyen tisztítószer, másodszor ugyanúgy kőolajszármazékok találhatók a termékben. Ezzel azonban még nem is volna akkora baj hiszen mondjuk ez az átállási időszak, de ne mondja rá senki, hogy ÖKO.

 

Így az ÖKO címkés termékek a gyakorlatban továbbra is károsak és környezetszennyezőek lehetnek.

  1. Több csomagoló anyag kell hozzájuk, ugyan ahhoz a tisztító hatáshoz.
  2. Több lesz a szállítmányozás is, mert a többlet vizet szállítják ide-oda és ez a teherautók károsanyag kibocsátását növeli.
  3. Plusz a hamis címke miatt még drágábbak is, mint “normál” társaik.

 

Ezért kimondható, hogy ezek a termékek nem fenntarthatók!

A Biobrill 100%-ban környezetbarát mosószer

Az általunk gyártott Briobill ténylegesen környezetbarát mosószer, ugyanis 100%-ban lebomló, növényi összetevőket tartalmaz. Szappan és cukorfelületaktív anyag található benne, ami teljes egészében organikus eredetű.

A Biobrill így nemcsak a környezeted kíméli, hanem a szervezeted is!

Ha (kis)gyermeked van, különösen fontos, hogy környezetbarát mosószert vegyél, ami egyben a testnek sem ártalmas. Ne feledd, hogy a kisebbek védekezőképessége még nem olyan erős, mint egy felnőtté, jóval érzékenyebbek is, így nagyobb károkat okoz minden vegyszermaradvány.

További előnye a Birobrillnek, hogy:

  • Mosószer és öblítő egyben, nincs szükség külön öblítőszerre
  • Színes és fehér ruhákat is moshatsz vele
  • A beszürkült ruhák színét csodásan életteli telivé varázsolja
  • Ruháid anyagát is kíméli

 

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0