Forradalmi újdonság a fertőtlenítős mosogatásban

Forradalmi újdonság a fertőtlenítős mosogatásban


Interjú Nagy Antallal:

 

Miért szüntetitek meg a Brilliance Fertőtlenítős mosogatószereteket? Lesz helyette más kiváltó termék?

A Brilliance Fertőtlenítős mosogatószer megszűnik, mert ennek a hatóanyaga a BAC (benzalkónium-klorid), amit nem lehet maradék nélkül leöblíteni a felületről, még a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem. Egy másik hasonló fertőtlenítő alapanyag a DDAC (didecil-dimetil-ammónium-klorid), ami ugyan így viselkedik. Éppen ezért ezeket a fertőtlenítőket az élelmiszeriparban kerülni kell, illetve azokon a felületeken, amik élelmiszerrel érintkeznek. Mi is gyártunk ilyen alapanyagból fertőtlenítőszereket, de azokat olyan felületekre ajánljuk, amikkel élelmiszerek nem érintkeznek, mint például egy padló, fal stb. Ebben az esetben ez a “makacsság”, amivel a felülethez tapadnak még jól is jön, mivel hosszabb ideig a felületen nem tudnak megtelepedni kórokozók.

Áruházláncok már tettek efelé lépést, elfogadtak egy kölcsönös megállapodást ezzel kapcsolatban évekkel ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy az élelmiszeriparban már olyan beszállítóktól nem fogadnak el saját márkás beszállítást, akik ilyen fertőtlenítőszert használnak élelmiszer előállító üzemeikben. Ezt kiterjesztették kézfertőtlenítésre és felületfertőtlenítésre is, ugyanis amennyiben a késztermékben kimutatható ez a két hatóanyag valamelyikének maradványai, akkor a beszállítói státuszát a partnernek megszüntetik. Ha egy ilyen termékkel lefertőtlenítünk mondjuk egy vágódeszkát, töltősort, hiába öblítjük le alaposan, gyakorlatilag nem lehet leöblíteni és a rajta felszeletelt hús vagy az ilyen futószalagon készült vagy áthaladt étel valamilyen mértékben tartalmazni fogja ezeket a hatóanyagokat, mint szennyeződés. Ezek pedig nagyon károsak az egészségre.

Mivel fertőtlenítős mosogatószerről beszélünk, gyakorlatilag mosogatás közben sem lehet eltávolítani teljesen tökéletesen a felületről ezeket a hatóanyagokat. Itt szóba jöhet minden amivel kapcsolatba kerül a fertőtlenítőszer tányér, tálca, kés, evőeszköz, stb.

Miért mérgező ez az emberek számára és miért nem egy másik hatóanyag?

Rendben, így jobban érthető lesz, alapvetően minden fertőtlenítőszer káros az egészségre. Pont. Viszont ezzel addig nincs probléma, amíg le tudod öblíteni a felületről. Minden fertőtlenítőszer azért káros az egészségre, mert az a feladata, hogy a biológiai szervezeteket megölje – az a dolga, hogy a baktériumot, vírust tönkretegye, és ugyanígy tönkreteszi az élőlények sejtjeit is. Ha ez elpárolog a felületről (pl. alkohol) vagy le tudom és le is öblítem, akkor ezzel nincs probléma. De mivel a fenti két hatóanyagot nem tudom leöblíteni a felületről, ez gondot jelent az élelmiszeriparban. Természetesen kórházakban, intézményekben, amikor felmosok ezzel, ez ELŐNY, hogy rajta marad a felületen, hiszen tovább fejti ki a hatását. Kórházban, idősek otthonában, iskolában ez egy jó dolog lehet. De ez az előny azonnal megszűnik, ha a hatóanyag olyan eszközzel vagy felülettel érintkezik, amire utána élelmiszer kerül.

Van egy példa: van egy élelmiszergyártó cég, aminek konkrétan BAC és DDAC mentes fertőtlenítőszerekkel kellett megoldani a fertőtlenítést, mert kérték, hiszen velük megtörtént, hogy Németországból visszafordították a kamionjukat. Presztízsveszteség és egy kamionnyi élelmiszer nem került értékesítésre, kötbér és a többi. A legnagyobb kár, amit egy cég elszenvedhet. Kiment Németországba a kamion, mintát vettek az élelmiszerből, és kimutatták benne a benzalkónium-kloridot, Vissza is fordították a kamiont.

Milyen megoldást javasoltok a megszüntetendő fertőtlenítős mosogatószer helyett? Biztos vagyok benne, hogy kidolgoztatok valamit.

Van egy nagyon szuper megoldásunk ami nem más mint a Brilliance® Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószer, ami jobb, mosogatás céljára mert sokkal modernebb megoldás:

  1. Leöblíthető a felületről.
  2. Sokkal kézkímélőbb, bár mindig elmondom, hogy üzemi körülmények között mindig kell kesztyűt használni.
  3. Jobban habzik.

Összességében sokkal jobban hasonlít egy hagyományos mosogatószerhez. A fertőtlenítős mosogatószerekkel mindig az a probléma, hogy nem habzanak annyira és szárítja a kezet. Hiszen teljesen más felépítésűek, de nekünk most sikerült áttörést elérnünk ezzel kapcsolatban.

Tehát az új termék biztonságosan használható, mert leöblíthető, és sokkal jobban hasonlít egy rendes, megszokott mosogatószerhez. Tehát megoldható az is, hogy nem csak kirakják dísznek, hogy az ÁNTSZ lássa, de nem használják, hanem valóban lehet használni, mert használható a termék. Ezért cseréljük le a Brilliance® Fertőtlenítős mosogatószert a Brilliance® Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószerre. Ez a lényeg!

Akkor most melyiket lehet már vagy még megvásárolni?

Természetesen ezt az átmenetet nem lehet úgy megcsinálni, hogy az egyiket kivonom, a másikat meg behozom egy dátumon. Ezt egy fokozatosság mentén kell, hogy a vevőknek is legyen ideje megérteni, hogy miről van szó. Tehát most párhuzamosan van értékesítve mind a kettő, és szépen lassan az értékesítők és a weboldal elmagyarázza a felhasználóknak, hogy miért használják ezt.

Még egy kérdés motoszkál a fejemben mióta beszélünk. Miért az a neve, hogy …és tisztítószer?

Azért mondom mindig, hogy …ÉS TISZTÍTÓSZER, mert felület felületfertőtlenítésre is használható, mint egy általános fertőtlenítőszer. Ez a nevében is megjelenik. Ugyanúgy fertőtleníthet vele vízálló szilárd felületeket az élelmiszeriparban is: felmoshat vele, lemoshat és fertőtleníthet különböző szilárd felületeket, mint például pultok, asztalok.

Ez a lényeg, köszönöm szépen!”

Cikkszám Termék neve Ár
FMT5 Brilliance Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószer 5l 10 682 Ft (8 411 Ft+áfa)
FMT20 Brilliance Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószer 20l 38 799 Ft (30 550 Ft+áfa)
FMT1 Brilliance Fertőtlenítős mosogató- és tisztítószer 1l 2 449 Ft (1 928 Ft+áfa)

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0