Cseppmentes poharak és tiszta tányérok, háztartási mosogatógéppel

Cseppmentes poharak és tiszta tányérok, háztartási mosogatógéppel

Miért a folyékony mosogatószer és folyékony öblítő a jobb választás, szemben a tablettákkal, gépi mosogatáshoz?

  1. Gazdaságosabb 
  2. Nincsen gond a feloldással 
  3. Az egyszerre adagolt mosogatószer és öblítő soha nem fog teljesen tökéletes végeredményt hozni! (A tablettákban integrálva van az öblítő) 
  4. Egy látszólagos előnye van, hogy “bolondbiztos”-nak tűnik, de ez inkább a hátránya is, mivel nem nagyon tudunk belenyúlni a rendszerbe, ha nem tökéletesen cseppmentes a mosogatás. 

Ezért mi a folyékony mosogatószert és a folyékony öblítőt ajánljuk. Természetesen a tisztítószereket gyermekektől jól elzárt szekrényben (pl, gyerekzárral ellátott ajtó) kell tartani. Azonban ez minden tisztítószerre igaz! 

Előnyei: 

  1. Takarékosabb és olcsóbb 
  2. A mosogatás első pillanatától már oldott állapotban van, igy több ideje lesz a makacs szennyeződések eltávolításában. 
  3. Külön van adagolva az öblítő és a mosogatószer, így a gép a programnak megfelően tudja magának adagolni a tökéletes végeredmény érdekében.  
  4. Ugyan nem “bolondbiztos”, mert egy kis odafigyelést igényel, de ez az előnye is, mert be tudunk avatkozni a tökéletesen cseppmentes poharakért és evőeszközökért. 

Az iparban is folyékony gépi mosogatószert és öblítőt használnak, miért? Mert ez a hatékonyabb megoldás, szemben a porral vagy tablettával.  De nézzük mik a legfontosabb pontok, amiket kezelni szükséges, amennyiben a mosogatás végeredménye nem tökéletes: 

Mosogatás hőfoka – Brilliance Gépi mosogatószer 2 az 1-ben-nek és az Öblítőjének a legjobb, ha 55 oC-on történik a mosogatás, tehát azt a programot kell kiválasztani, amelyik legalább ezen a hőmérsékleten fut. A képen látható programok közül a 3-ast és néha a 4-est érdemes használni

 

Vízlágyítás – Igen, ha hiszi, ha nem, minden mosogatógép igényli a vízlágyítást, amennyiben kiváló végeredményt szeretnénk. Ezt nagyon olcsón is megtehetjük, egy kg tapadás mentes tengeri sóval, ami nem jódozott! Nem jó továbbá a kősó sem, mert jelen esetben sok szennyezőt tartalmaz, ami jó az élelmiszerekre, de nem jó a mosogatógépbe. 

Szűrő kosár tisztítása – Minden esetben, amikor a sót utántöltjük a szűrőkosarat is ki kell tisztítani, általában nem messze a só feltöltési helyétől található. Egyszerűen kipattintjuk, megtisztítjuk a csapnál és visszahelyezzük a kosarat. Nem vesz sok időt igénybe, és így nem rohadnak a maradványok a szűrőkosárban. 

Öblítőszer – Az Öblítőszer feladata, hogy eltávolítsa a lúgmaradványokat és cseppmentes végeredményt adjon. Ezt is rendszeresen ellenőrizni szükséges és utántölteni, ne várja meg, hogy a gép jelezze az öblítő hiányát, mert akkor egy mosogatás mindenféleképpen feleslegesen fog lemenni, ami ugye pazarlás. A mosogatószer betöltési helye mellett jobbra az öblítő feltöltésére szolgáló nyílás. Itt kell beönteni a gépi mosogatáshoz az öblítő folyadékot.  

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product added successful
0